Федерер: Играње на шљаци није опроштајна турнеја

Швајцарски тенисер Роџер Федерер негирао је наводе да повратак на шљаку значи да ће се пензионисати следеће сезоне.

Федерер је потврдио да ће се ове сезоне вратити на земљану подлогу после две године, због чега су се његови навијачи уплашили да би то могла да буде најава опроштајне турнеје.

Страни медији су спекулисали да, уколико се Роџер врати на шљаку, то значи да жели да одигра последњи пут на Ролан Гаросу, пре него што објави крај каријере.

"Не, није то у питању. Размишљао сам о томе, када сам био сам, да ли желим да играм на шљаци. Одговор је био потврдан. То не значи да је ово моја последња сезона на шљаци или можда претпоследња пре повлачења. Нисам размишљао на тај начин", рекао је Федерер.

Играч из Базела открио је како је одлучио да се поново појави у Мадриду.

"Све што знам после прескакања две-три године јесте да је моје тело спремно, ја сам спреман. Распоред сам договорио са породицом и тимом, спреман сам да то учиним поново. Тек тада сам био спреман да кажем да би било лепо опет играти на шљаци"

Како се наводи у саопштењу организатора турнира у престоници Шпаније, ово ће бити први турнир 37-годишњег Швајцарца на шљаци после две године и пораза од Доминика Тима у Риму, што ће бити увертира за Ролан Гарос на ком није наступао од 2015.

Федерер је други најуспешни тенисер на Мастерс турниру у Мадриду пошто га је освајао трипут, два мање од Шпанца Рафаела Надала, ком је то пет пута пошло за руком.

Он је последњу титулу у Мадриду освојио 2012. године.

Мастерс турнир у Мадриду на програму је од 3. до 12. маја, а очекује се да ове сезоне учествују први тенисер света Новак Ђоковић, као и споменути Надал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи