Бекер: Да ли Новак може да стигне Федерера? Да и не

Борис Бекер, некадашњи тенисер и тренер Новака Ђоковића, рекао је да српски играч има шансу да стигне Роџера Федерера по броју гренд слемова, али да то неће бити нимало лако као што се људима чини.


Ђоковић је у јануару освојио Аустралијан опен што му је био 15. трофеј на највећим турнирима и тениска јавност сада очекује "напад" на Роџеров рекорд који има 20.

Новак је у неколико наврата истицао да му је то један од циљева, али легендарни немачки тенисер каже да много тога треба да се поклопи.

"Несрећа играња у историј ери са Федерером и Надалом јесте да не можете стварно да се поредите са њима. Нормално, после освојених 15 гренд слем титула и седам Аустралијан опена, рекли бисте 'вау'. Јесте тако, али следеће је питање да ли ће Новак икада оборити Федереров рекорд? Краћи одговор је да постоји могућност да се приближи Роџерових 20 пехара, али много ствари мора да се догоди", рекао је Бекер.

Он је истакао да увек треба бити опрезан са прогнозама, без обзира на тренутну форму играча.

"Да, освојио је последња три гренд слема, али пре тога је имао сушни период од две године. Тенис је несталан и осетљив, много тога треба да буде на правом место, како у професионалном, тако у приватном животу. У овом тренутку је савршен, на путу да стигне Роџера и надам се да се ништа неће догодити у међувремену".

Бекера су новинари конкретно питали да ли Ђоковић може да стигне Федерера - одговор је био занимљив.

"Да и не. Поново има радну етику, препознатљиву дисплицну, жељу и љубав према игри, па је било само питање када ће поново освајати. Када је на том нивоу, веома је добар. И још је довољно млад, млађи од Надала".

За крај, легендарни Немац поручује да навијачи треба да уживају у сваком мечу најбољих тенисера на АТП туру.

"Пред њим је шанса да у следеће две године прошири колекцију трофеја. Када је Федерер освојио 20. гренд слем, нико није помислио да неко може да му се приближи. Сада имате двојицу момака. На сваком гренд слем турниру сведочимо историји", закључио је Бекер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво