Дубл донео Србији победу над Хрватском и пласман у плеј-оф

Александра Крунић и Олга Даниловић победиле Дарију Јурак и Ану Коњух са 2:1 (1:6, 6:1, 6:4) и донеле Србији одлучујући поен за прво место квалификационе групе Б у Бату. Србија се пласирала у плеј-оф, где ће јој ривал бити Велика Британија.

После мечева у синглу резултат између Србије и Хрватске био је 1:1, али је српски дубл донео одлучујући поен и прво место у Групи Б, у квалификацијама у енглеском Бату.

Хрватице су убедљиво добиле први сет резултатом 6:1, да би Крунићева и Даниловићева истом мером узвратиле у другом делу игре.

У трећем сету један брејк био је довољан српском дублу да приведе меч крају - 6:4.

Претходно је Олга Даниловић савладала Јану Фет са 2:1, док је Дона Векић истим резултатом била боља од Александре Крунић.

Србија се тако пласирала у плеј-оф, где ће јој ривал бити Велика Британија која је у одлучујућем дуелу савладала Мађарску са 2:0 у победама.

Уколико прође плеј-оф, Србија ће играти бараж за попуну Друге светске групе Фед купа, против најбоље селекције са квалификационог турнира у Зјелоној Гори.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво