Ивана Јоровић и Александра Крунић донеле победу против Турске

Ивана Јоровић савладала је Каглу Бујукакчај са 2:0 (6:2, 6:3), у првом мечу другог кола Прве групе Евро-афричке зоне Фед купа, које се игра у Бату у Британији. У другом мечу Александра Крунић је после преокрета савладала Памре Озген са 2:1 (3:6, 6:4, 6:2) и донела нашој селекцији укупну победу против Туркиња.

После победе у првој рунди против Грузије од 2:0, репрезентативке Србије успешно су започеле и други дан такмичења. Први бод нашој селекцији донела је Ивана Јоровић, која је лако сломила отпор противнице и стигла до тријумфа.

Јоровићева је доминирала у мечу, направила укупно четири брејка, док је противница успела само једном да јој одузме сервис, што није било довољно да озбиљније запрети нашој тенисерки.

У другом мечу дана, Александра Крунић је после преокрета савладала Пемре Озген. Након равноправне борбе у првом сету, наша тенисерка је у седмом гему дозволила противници да јој одузме сервис. Потом је Туркиња у деветом гему стигла до новог брејка и добила први сет са 6:3.

У четвртом гему другог сета, Туркиња је поново дошла до брејка предности. Тада је наша тенисерка заиграла знатно агресивније, већ у наредном гему је вратила брејк. У деветом гему Александра поново одузима сервис противници, потом је била сигурна на свој сервис и решава други сет у своју корист са 6:4.

Одлучујући сет донео је велику борбу, а у петом гему Крунићева је успела да искористи четврту брејк лопту и коначно сломи отпор противнице. Потом је рутински привела меч крају, и уз још један брејк решила сет и меч, 6:2 у трећем сету.

У последњем колу у петак Србија игра против Хрватске. Победници две групе у Бату састаће се међусобно, а онда ће се борити за пласман у плеј-оф за попуну Светске групе Б следеће године, заједно са најбољом селекцијом из групе која се такмичи у пољском граду Зјелона Гора, а коју чине Пољска, Русија, Украјина, Естонија, Бугарска, Данска и Шведска.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво