Узбекистан победом у дублу смањио вођство Србије

Дубл репрезентације Србије у саставу Виктор Троицки/Никола Милојевић поражен је од тандема Истомин/Фајзијев са 1:2 (6:2;1:6;3:6) у дуелу за пласман на завршни турнир Дејвис купа. После три одиграна меча у дуелу репрезентација Србија води са 2:1, а у следећем мечу се састају Душан Лајовић и Денис Истомин. Директан пренос мечева је на Другом програму РТС-а, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

После одличног почетка меча у коме је дубл Србије повео са 1:0 у сетовима, тим Узбекистана је успео да начини преокрет и дође до изједначења, а потом и у трећем одлучујућем сету настави серију освојених гемова која их је водила у победу на мечу.

После изједначене борбе на почетку меча дубл Србије при резултату 3:2 на сервис Истомина осваја три брејк шансе од којих већ прву претварају у вођство. У наставку тенисери Србије настављају жесток темпо и освајају и други брејк за 6:2 и освајање првог сета.

Већ на почетку другог сета Узбекистанци појачавају темпо и успевају да одузму чак два сервис брејка за убедљиву предностод 3:0, којим наговештавају преокрет резултата и останак у мечу. У наставку рутински са 6:1 долазе до изједначења у мечу и до трећег одлучујућег сета.

И у трећем сету Узбекистанци одржавају утврђени ритам и већ на старту освајају брејк за вођство које одржавају до самог краја за 6:3 чиме долазе и до победе у мечу.

Репрезентација Србије после три меча води са 2:1 а следећи на терен излазе Душан Лајовић и Денис Истомин и можда ће то бити одлучујући меч квалификација на завршни турнир Дејвис купа.

Ток меча:

10.50 - Победа Узбекистана! Дубл узбекистана освака трећи сет са 6:3 и долази до победе којом смањује укупан резултат у дуелу репрезентација на 2:1 за Србију. 

10.41 - Узбекистански дубл је на корак од победе после сат и 30 минута игре јер су успели да одрже стечену предност на почетку меча и тренутно воде са 5:2. Тандем Србије сервира за останак у мечу.

10.21 - Брејк за Узбекистан који већ на старту одлучујућег сета води са 2:0 и сервира да потврди предност.

10.08 - Узбекистан осваја други сет. Нови брејк за Узбекистанце којим они са 6:1 добијају други сет за изједначење од 1:1 у мечу.

10.03 - Тим Србије успева да прекине лошу серију освајајући брејк за смањење резултатске предности Узбекистанаца на 1:5.

10.00 - И трећи брејк освајају Узбекистанци који воде са 5:0 и сервирају за изједначење у сетовима.

09.53 - Други брејк за Узбекистанце. Дубл Узбекистана успева да одузме и други сервис гем тенисера Србије за убедљивих 3:0 у другом сету.

09.48 - Уз мале проблеме, јер су успели да неутраалишу једну брејк шансу, Узбекистанци успевају да сачувају свој сервис гем и обезбеде предност од 2:0 у друхом сету.

09.42 - Брејк за Узбекистанце! На самом старту другог сета тенисери узбекистана успевају да освоје прву брејк шансу на мечу коју одмах претварају у освојен гем за 1:0 у другом сету.

09.39 - Други брејк и сет за Србију! Дубл Србије осваја други брејк и добија први сет са 6:0 за вођство у мечу. У другом сету први сервира Троицки.

09.33 - Без већих проблема дубл Србије на сервис Милојевића потврђује предност и води са 5:2. Фајзијев сервира за останак у првом сету.

09.31 - Брејк за Србију! До средине првог сета оба тима успевају да сачувају своје сервис гемове, а прве чак три брејк шансе осваја дубл Србије на сервис Истомина и већ прву претварају у вођство од 4:2.

09.10 - Први на сервису су репрезентативци Србије. Виктор Троицки почиње меч.

09.02 - Тенисери Узбекистана и Србије су изашли на терен на загревање пред почетак меча.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво