Зимоњић: Надали смо се овоме, у суботу да завршимо око пласмана

Селектор тениске репрезентације Србије Ненад Зимоњић рекао је да задовољан вођством 2:0 против Узбекистана у Ташкенту и истакао да се нада да ће Србија већ после меча у дублу изборити пласман на завршни турнир Дејвис купа.

Србија се налази на поен од места међу 18 најбољих на свету, јер су два поена донели Душан Лајовић и Филип Крајиновић победама над Сањаром Фајзијевим и Денисом Истомином.

"Ово је оно чему смо се надали, да оправдамо улогу фаворита. Није било лако Душану да после дуге паузе да изађе на меч, где апсолутно мора да победи. Фејзијев је одиграо на јако високом нивоу за његове могућности, а Лајовић се, с обзиром на ситуацију, сјајно снашао и како је меч одмицао играо је све боље и боље", рекао је Зимоњић после меча.

За партију Крајиновића, Зимоњић каже, да је феноменално одиграо читав меч.

"Истомин је врло искусан и неугодан играч, али он је на терену био апсолутно немоћан јер Филип је играо сувише брзо за њега и држао меч под контролом све време. Биле су ту две брејк лопте које је Филип спасао, ту је можда меч могао да се преокрене, али и овако је сјајна игра. Надам се да ћемо у суботу после дубла доћи до победе", закључио је селектор.

Дубл Виктор Троицки/Никола Милојевић - Истомин/Фајзијев игра се у суботу од девет сати по средњоевропском времену, а онда су на програму преостала два сингла.

Мечеве из Ташкента можете пратити на Другом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво