Крајиновић надиграо Истомина, Србија води са 2:0

Филип Крајиновић је савладао Дениса Истомина са 2:0 (6:2, 6:4) и после другог меча у дуелу тениских репрезентација Србије и Узбекистана донео предност нашем тиму од 2:0 у борби за пласман на завршни турнир Дејвис купа у Мадриду. У суботу, на програму су дуел дублова и преостала два меча у синглу, а меч две репрезентације можете пратити у директним преносима на Другом програму РТС-а.

Филип Крајиновић је самоуверено ушао у меч и већ на старту са два брејка обезбедио освајање првог сета са 6:2 за вођство од 1:0 у мечу.

У другом сету се Истомин вратио у меч повећавши концентрацију. Развила се много жешћа и неизвеснија борба која је без брејк шанси трајала све до самог финиша сета, када је Крајиновић освојио прву брејк шансу и претворио је у вођство од 5:4. Потом је сигурно сервирао на свом гему и трећу меч-лопту претворио у победу са 6:4 и вођство реорезентације Србије од 2:0 у дуелу са Узбекистану.

Предност од 1:0 нашој репрезентацији на мечу донео је Душан Лајовић победом над Сањаром Фајзијевим 7:6 (7:4), 6:3 после сат и по времена игре у првом данашњем дуелу. 

По новом формату такмичења, победник дуела тениских репрезентација Узбекистана и Србије избориће место међу 18 најбољих на завршном турниру у Мадриду од 18. до 24. новембра, а меч две репрезентације можете пратити у директним преносима на Другом програму РТС-а.  

Ток меча:

12.08 – Србија води са 2:0! Крајиновић успева да искористи трећу меч-лопту за победу у дуелу са Истомином.

12.05 – Брејк за Филипа! У финишу другог сета Крајиновић осваја прву брејк шансу и претвара је у предност од 5:4. Сервира за победу у мечу и вођство репрезентације Србије од 2:0.

11.40 – На почетку другог сета први на сервису је био Истомин, а оба тенисера освајају своје сервис-гемове за 1:1.

11.34 – Први сет за Крајиновића! Филип са 6:2 убедљиво осваја први сет за вођство од 1:0 у мечу.

11.26 – Други брејк за Филипа! И у наставку наш тенисер наставља са сигурном игром и успева да нову брејк шансу претвори у други брејк и убедљиво вођство од 4:1.

11.22 – Одличан почетак Филипа Крајиновића, који готово рутински осваја свој сервис-гем за потврђивање вођства од 3:1.

11.19 – Брејк за Крајиновића! На другом сервис-гему Истомина, Филип осваја прву брејк шансу коју одмах претвара у вођство од 2:1. Крајиновић сервира да потврди предност.

11.15 – Истомин без већих проблема осваја свој сет за 1:0, а потом и Крајиновић успева да сачува свој сервис за 1:1, упркос томе што је његов супарник имао у једном тренутку велику брејк шансу.

11.10 – Почео је други меч репрезентација у којем се срећу Крајиновић и Истомин. Први на сервису је Истомин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво