Тениски меч века у Мелбурну: Ђоковић и Надал за историју

Тениски свет, али и цела спортска планета, са нестрпљењем очекују финале Аустралијан опена између Новака Ђоковића и Рафаела Надала, које ће без дилеме бити историјско.

Ђоковић жели рекордну седму титулу у Мелбурну и укупо 15. гренд слем, који би му дао додатни ветар у леђа у "потери" за Роџером Федерером и његових 20. С друге стране, препорођени Надал без изгубљеног сета дошао је до финала, са циљем да освоји 18. гренд слем трофеј.

Највеће тениско ривалство у историји добија 53. чин, од којих се свакако најдуже памти финале Мелбурна из 2012. године, када је Ђоковић славио после скоро шест сати величанствене борбе.

"Надал је играо невероватно до финала, није изгубио ни сет, а нисам ни ја био лош у последњих неколико мечева. Финале долази у правом тренутку за обојицу. Сигуран сам да ће бити добар меч и верујем да ће људи уживати" изјавио је Ђоковић.

Слично размишља и Надал.

"Кроз каријеру смо гурали један другог до самог лимита. Срећан сам што имамо такав ривалитет и оно што ће се догодити у недељу биће још једна епизода", истакао је Надал, који би у случају да освоји титулу постао први у историји са најмање две титуле на сваком грен слему.

Финале је на програму у недељу од 9.30 сати, а Ђоковић води у међусобном скору 27:25.

Такође, српски ас добио је последњи дуел, у полуфиналу Вимблдона прошле године после два дана игре и пет сетова борбе.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво