Ђоковић сигуран против Цонге, следећи је Шаповалов

Ђоковић – Цонга 3:0 (6:3, 7:5, 6:4) Новак Ђоковић је у трећем колу Аустралијан опена након што је савладао Француза Жо Вилфреда Цонгу. Наредни ривал је Канађанин Денис Шаповалов.

Новак Ђоковић је савладао отпор Француза и пласирао се у треће коло. Цонга није успео озбиљније да запрети нашем асу, на моменте је био равноправан ривал, ало то није било довољно да осоји сет. У трећем колу Новак ће се састати са Денисом Шаповаловом из Канаде.

После почетног одмеравања снага, Новак је у четвртом гему одузео сервис противнику. Цонга је већ у наредном гему узвратио истом мером. Међутим, наредни гем на сервис противника наш тенисер осваја и враћа брејк предности – 4:2. Потом је Ђоковић рутински привео сет крају – 6:3.

Слично је било и у другом сету. Овог пута наш тенисер је у седмом гему стигао до брејка предности, да би противник у десетом гему вратио брејк. Поново је Ђоковић био неумољив и у наредном гему одузео сервис противнику, а потом је био сигуран на свој сервис – 7:5 у другом сету.

Одлучујући гем трећег сета био је пети, када је наш тенисер одузео сервис противнику. Потом је Новак чувао свој сервис-гем и користио сваку прилику са нападне сервис-гем противника. Рутински је привео сет и меч крају за 6:4 у трећем сету.

Ток меча:

14.41 – Крај меча. Новак је сигуран на свој сервис и решава сет и меч у своју корист са 6:4 у трећем сету.

14.37 – Цонга је успео да сачува свој сервис и са 4:5 остане у трећем сету, а Ђоковић сервира за освајање трећег сета и победе у другом колу турнира.

14.22 – У петом гему трећег сета, после неколико изједначења, Ђоковић осваја брејк шансу коју претвара у предност од 3:2. Новак сервира да потврди предност.

14.08 – Трећи сет се наставља равноправним дуелом и оба супарника сигурно добијају своје сервис-гемове за 1:1.

14.02 – Ђоковић осваја и други сет са 7:5. После 55 минута игре у другом сету, Новак успева да без изгубљеног поена потврди вођство и освоји други сет са 7:5. У трећем сету први на сервису је Цонга.

13.58 – После жестоке борбе, у којој је искористио четврту брејк лопту, Ђоковић узвраћа новим брејком за 6:5 и поново сервира за освајање другог сета.

13.50 – Цонга успева да освоји брејк без изгубљеног поена и стиже до изједначења од 5:5 у другом сету.

13.46 – Ђоковић потврђује вођство на 5:3, Цонга сервира за оставак у другом сету и успева да смањи на 5:4. Новак сервира за освајање другог сета.

13.41 – Ево брејка и у другом сету, направио га је Новак, који је у веома добром гему искористио прву прилику и повео са 4:3. 

13.37 – На истеку првог сата игре нерешено је у другом сету – 3:3. 

13.22 – На прву мини-паузу у другом сету Цонга одлази са предношћу од 2:1, без брејка. 

13.07 – Ђоковић осваја први сет! Новак рутински приводи крају први сет и долази до три сет-лопте, од којих другу користи за освајање првог сета са 6:3.

13.01 – Нови брејк за Ђоковића! Поново је агресивни новак натерао Цонгу на грешке и сјајним ударцима дошао до новог брејка и предности. Потом је био сигуран на свом сервису за 5:2.

12.53 – Цонга узвраћа брејком! У до сада најдужем гему Ђоковић не успева да потврди брејк, а Цонга после три изједначења успева да дође до прве брејк шансе коју претвара у брејк и 3:2 у гемовима.

12.46 – Брејк за Новака! Већ у другом сервис-гему Ђоковић осваја прву брејк шансу у мечу и претвара је у вођство од 3:1 без изгубљеног поена.

12.41 – Цонга узвраћа силовито и изједначује на 1:1 без изгубљеног поена.

12.38 – Први тенисер Србије и света сигурно добија свој сервис за 1:0 уз чак два аса и само једним изгубљеним поеном.

12.36 – Почео је меч Ђоковића и Цонге, први на сервису Новак Ђоковић.

12.26 – Серена Вилијамс је завршила меч са Ежени Бушард убедљиво победивши са 2:0 (6:2; 6:2), а Новак Ђоковић и Жо Вилфред Цонга су потом изашли на терен и почели загревање.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво