Троицки поражен у фудбалској атмосфери, ”Срби и Грци браћа”

Грци и Срби браћа! Том поруком су Грчки навијачи испратили Виктора Троицког са терена број три. У фудбалској атмосфери, на терену са душом, добар меч играли су Циципас и Троицки. Млади грчки тенисер је био бољи са 3:1, али и поред тога Виктор је задовољан приказаним тенисом у Мелбурн парку.

“Мало сам слабије почео меч. Рано сам изгубио сервис у првом сету и лако сам му препустио предност. Нисам знао шта ме тачно чека, никада нисам играо против њега, и то је разлог сто сам на почетку био мало успорен. Касније сам се вратио добром игром у другом сету. Иако сам имао добре периоде игре, осетио бих сваки тренутак када он подигне ниво игре. Био је на свакој лопти.”  

И поред тога, меч је лако могао у пети сет. Тако би можда било и најправедније. Међутим Стефанос Циципас је одиграо неколико сјајних поена на 5:4 у четвртом сету.
 
“Имао сам шансу да дођем до брејк лопти у том гему када је било 15:30 за мене. Али по ко зна који пут нисам имао среће. Мислим да сам и тај поен одиграо добро, али није било среће. Морам признати да је и он играо добро у важним тренуцима. Сервирао је јако добро. Био је агресиван, и моја је грешка сто ја нисам био агресивнији и више у терену. Али понекад то није тако лако као што изгледа”.

Након првог грен слема у сезони Виктор ће напредовати више од 30 позиција. На данашњи дан он је 200. тенисер света. Шта недостаје да Троицки опет буде међу 20 најбољих на свету?

”Фале ми овакви мечеви. Нисам имао доста дуго овакве мечеве. И када немате континуитет оваквих дуела против великих играча, изгуби се брзина у игри, опуштеност у важним тренуцима.
Радује ме то што сам у једном моменту био егал са њим. Иако је он победио, нисам незадовољан. Једноставно, био је бољи у важним тренуцима. Надам се да ћу наставити са добрим играма, везао сам четири победе после дуго времена. То је нешто сто је охрабрујуће и надам се добрим
резултатима у наставку сезоне”.

Логично, наредно питање је баш у вези са наставком сезоне.

”Искрено, још увек немам конкретан план. Надам се да ћу играти у Софији, то је наредни турнир који бих волео да играм. Можда будем играо и Дејвис куп, али ако упаднем у Софију, биће незгодно. Пошто је турнир у Софији одмах иза Дејвис купа. Сад морам да направим добар распоред. Није као пре када сам имао добар ренкинг. Тада сам годину дана унапред знао шта ћу играти. Овако је доста теже”, открива Троицки.

А да фер и спортско навијање на тенису може бити бучно, данас су доказали Грчки навијачи. Виктор Троицки је са терена испрачен великим аплаузом уз поруку “Срби и Грци - браћа”.

“Сјајни су. Грци су овде одувек фантастични, још од времена када су бодрили Маркоса Багдатиса, а сад је ту Циципас. Све време сам их чуо. Чуо сам и ’Косово је Србија’ и ’Православна браћа’ и ’Грци и Срби’. Заиста је лепо. Ја немам ништа против кад неко фер и коректно навија чак и за противника, мени је драго да је таква атмосфера на тенису. Многе песме сам препознао пошто су то фудбалске навијачке песме. Било је заиста интересантно. Кад год су играчи били спремни за сервис, они су били тихи. Мени је само криво сто наших није било пуно, или нису уједињени па их не чујем. Сећам се да су некада наши навијачи у Мелбурну били најбучнији”, закључио је Виктор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво