Ђоковић: Цонгу респектујем, али оптимиста сам

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да веома цени Француза Жоа Вилфреда Цонгу, противника у 2. колу Аустралијан опена, и да очекује занимљив дуел.

Светски број један успешно је кренуо напад на рекордну, седму титулу у Мелбурну победом над Мичелом Кругером од 3:0 (6:3, 6:2 и 6:2), а у наредној рунди чека га Цонга.

"Он је велики тенисер, шампион, неко ко је био успешан и међу десет најбољих. Играо је и финала на гренд слемовима... Снажан је, добар сервер, има пуно оружја и знам шта могу да очекујем. Играли смо много пута један против другога, знао сам и да губим... Прилазим мечу као било ком другом, са респектом према противнику, али и са оптимизмом", рекао је Ђоковић, а преноси АТП.

Ђоковић каже да се, за разлику од прошлогодишњег доласка у Аустралију, сада осећа много боље.

"Ситуација је много другачија, тада сам имао проблем са лактом, а сада добрих шест месеци је иза мене. У доброј сам позицији, верујем да могу да наставим са добрим играма", поручио је он.

Биће то 23. међусобни меч Ђоковића и Цонге, а резултат је 16-6 у корист српског аса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се