Пилић: За разлику од других асова, Ђоковић ме није заборавио

Чувени хрватски тенисер а касније признати тренер Никола Пилић открио је да га, за разлику од бројних асова са којима је сарађивао током каријере, Новак Ђоковић није заборавио и да и дан-данас имају добар контакт.

Пилић је за хрватски портал 100 посто похвално говорио о свом ученику и, како медији често пишу, тениском сину.

"Бавио сам се њиме кад је имао 15-16, кад смо сарађивали у академији. Оно што код њега изузетно ценим је то што он, за разлику од бројних других асова с којима сам сарађивао, никад није заборавио. И то је његова истинска величина", рекао је Пилић.

Новак је стасао у Пилићевој тениској академији у коју је стигао као 12-годишњак и у њој провео четири године. Он се ове године попут феникса вратио на прво место АТП листе, иако је у јуну био тек 22. на листи најбољих играча света.

"То што је он направио у само неколико месеци је апсолутно чудо. Ни ја нисам знао, ни веровао да ће овако завршити годину. Кад је ишао у Америку, тамо у марту, кад је био ван форме, звали су ме новинари из Србије и дословно га 'покопавали'. Али ја сам им само говорио – 'чекајте, чекајте'. Сви ми знамо његов квалитет и свака му част на томе. Ова сезона је сјајна због тога што се тако вратио и свима очитао лекцију, а још је импресивнија она из 2016, кад је имао скоро 17.000 поена", рекао је познати тениски стручњак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво