Пилић: За разлику од других асова, Ђоковић ме није заборавио

Чувени хрватски тенисер а касније признати тренер Никола Пилић открио је да га, за разлику од бројних асова са којима је сарађивао током каријере, Новак Ђоковић није заборавио и да и дан-данас имају добар контакт.

Пилић је за хрватски портал 100 посто похвално говорио о свом ученику и, како медији често пишу, тениском сину.

"Бавио сам се њиме кад је имао 15-16, кад смо сарађивали у академији. Оно што код њега изузетно ценим је то што он, за разлику од бројних других асова с којима сам сарађивао, никад није заборавио. И то је његова истинска величина", рекао је Пилић.

Новак је стасао у Пилићевој тениској академији у коју је стигао као 12-годишњак и у њој провео четири године. Он се ове године попут феникса вратио на прво место АТП листе, иако је у јуну био тек 22. на листи најбољих играча света.

"То што је он направио у само неколико месеци је апсолутно чудо. Ни ја нисам знао, ни веровао да ће овако завршити годину. Кад је ишао у Америку, тамо у марту, кад је био ван форме, звали су ме новинари из Србије и дословно га 'покопавали'. Али ја сам им само говорио – 'чекајте, чекајте'. Сви ми знамо његов квалитет и свака му част на томе. Ова сезона је сјајна због тога што се тако вратио и свима очитао лекцију, а још је импресивнија она из 2016, кад је имао скоро 17.000 поена", рекао је познати тениски стручњак.

број коментара 3 пошаљи коментар
(понедељак, 03. дец 2018, 14:38)
anonymous [нерегистровани]

.....

Malo je onih koji se sete onih koji su im u zivotu pomogli kada im je bilo najpotrebnije.....malo je ljudi koji umeju da cene dobrociniteljstvo. Obicno cim nesto postignu , zaborave na one koji su tu bili za njih kad im je bilo najteze , a ne daj Boze da se sete da im pomognu kad je njima tesko.Nadam se da je Novak covek koja se retko radja.

(уторак, 27. нов 2018, 18:24)
anonymous [нерегистровани]

Никола Пилић

Југословенски велики играч и тренер!

(уторак, 27. нов 2018, 13:54)
anonymous [нерегистровани]

Covek

Ma cime da se bavis u zivotu, mozes biti i Covek.