На АТП листи ништа ново, Ђоковић први

На врху овонедељне АТП листе нема измена, као што их неће бити ни до краја године. Најбољи тенисер Србије и света је Новак Ђоковић, а ту ће сасвим извесно остати још доста дуго. Мање осцилације у својим пласманима имали су остали тенисери Србије.

Новак Ђоковић је први са 9.045 бодова са којима је још раније обезбедио челну позицију до крају године, испред Шпанца Рафаела Надала са 7.480 и Швајцарца Роџера Федерера са 6.420.

Ђоковићу је ово пети пут у каријери да годину завршава као најбољи тенисер планете, након што је претходно био најбољи на крају 2011, 2012, 2014 и 2015. године.

Српски тенисер је први још од Марата Сафина, који је успео да се у истој сезони врати на прво место АТП листе а да није био међу најбољих 20. Сафину је то пошло за руком 2000. године, када се на врх вратио са 38. позиције, док се Новак вратио са 22. места.

Међу најбољих 10 на АТП листи није било промена, Александер Зверев је четврти, Хуан Мартин дел Потро пети, Кевин Андерсон шести, Марин Чилић седми, Доминик Тим осми, Кеи Нишикори девети, а Џон Изнер десети.

Од српских играча Душан Лајовић је и даље 48. на листи, а Ласло Ђере и Филип Крајиновић су забележили минималан пад и тренутно су 94. и 95. играч света.

Миомир Кецмановић је напредовао са 134. на 132. позицију, а Никола Милојевић је пао за три места и заузима 171. место.

Међу 200 најбољих је и Пеђа Крстин који је са 178. пао на 179. позицију, док је скок од шест места забележио Виктор Троицки, тренутно тек 215. тенисер на планети.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво