Ђоковић поражен од Зверева у финалу завршног Мастерса сезоне

Ђоковић – Зверев 0:2 (4:6, 3:6). Новак Ђоковић није успео да по шести пут у каријери освоји завршни Мастерс турнир осам најбоље рангираних сезоне. Први секет света поражен је у финалном мечу, у „О2“ арени у Лондону, од Немца Александра Зверева.

Ђоковић, упркос томе што није успео да сезону заврши тријумфом у финалу турнира у Лондону, имао је фантастичну годину освојивши Вимблдон, Ју-Ес опен, Синсинати и Шангај. Новак је био на 22. месту АТП листе средином јуна а успео је да сезону заврши на броју 1!

Ђоковић је до финала дошао без изгубљеног сета и са убедљивом победом против Зверева у групи са 6:4, 6:1, али се Немац реванширао и освојио четврти Мастерс у каријери.

Зверев је тријумфом у финалу постао најмладји освајач завршног Мастерса у Лондону и то управо надмашивши рекорд српског тенисера. Намац је до тријумфа дошао после сат и 21 минут игре.

Уједно, српски ас други турнир из серије 1.000 у низу губи у финалу, након што га је победио и Рус Карен Хачанов у Паризу.

Без обзира на то, иза Ђоковића је фантастична сезона, посебно други део, који је завршио на првом месту АТП листе.

Мастерс у Лондону играо се за наградни фонд од 8,5 милиона долара.

Ток меча у Лондону:

20.24 - Крај меча, победа Зверева 6:4, 6:3. Заслужена победа Немца који је играо боље током целог меча. Новак као да није имао снаге да се супростави распложеном Звереву.

20.27 - Тенисери сигурни на своје сервисе - 3:4. Ситуација на терену није охрабрујућа, Новак без препознатљивог "жара" на терену. Зверев, са друге стране, врло сигуран и игра одличан тенис.

20.18 - Коначно добар гем нашег тенисера који пети гем осваја са "нулом" - 2:3.

20.11 - Зверев поново долази до брејка предности. Велики пад у игри нашег тенисера који никако не може да поврати игру са почетка меча.

20.07 - Новак користи две дупле грешке Немца да узврати брејком 1:1.

20.04 - Пад у игри Ђоковића поново користи Зверев који одузима сервис Ђоковићу већ на старту другог сета.

19.55 - Немац осваја први сет са 6:4. Ђоковић је са неколико грешака у финишу дозволио Звереву са после изједначене игре лако дође до предности... На реду је други сет...

19.50 - Први пад концентације Ђоковића у игри Зверев користи на направи први брејк на мечу. Немац ће имати прилику да на свој сервис освоји први сет - 4:5.

19.41 - Без прилика за брејк у досадашњем делу меча, наш тенисер још једном сигуран на свој сервис - 4:3.

19.32 - Ђоковић осваја и пети гем за вођство од 3:2. Имао је Зверев предност од 30:15 али је направио три везане грешке па је наш тенисер поново дошао до предности у овом сету.

19.25 - Перфектан гем, Новак са нулом осваја гем на свој сервис - 2:1.

19.22 - Немац, такође, сигуран на свој сервис - 1:1.

19.19 - Сјајан старт за нашег тенисера који без икаквих проблема осваја први гем финалног меча -1:0. Фантастична реализацијана другог сервиса Ђоковића.

19.14 - Почео је финални меч, наш тенисер први на сервису...

19.04 - Ђоковић и Зверев изашли су на терен "О2" арене у Лондону, следи загревање а ускоро и почетак финалног дуела.

 

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво