Спектакл за крај сезоне, Ђоковић претендује на нову титулу у Лондону

За крај сезоне следе дуели најбољих у Лондону на завршном АТП турниру. Напад на нову титулу Новак Ђоковић започиње дуелом против Американца Џона Изнера. Дуел је на програму у понедељак са почетком око 21.00 час. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети, ток меча пратите на нашем порталу.

Круна сезоне, дуел осам најбољих. Краљ је већ крунисан и нико не може угрозити престо, али далеко од тога да нема мотива. Новак Ђоковић ће остати први на крају сезоне, без обзира на учинак у Лондону, а ово је његов поход на шесту титулу на завршном турниру. У години великог повратка наш тенисер жели да стави тачку на успешну сезону и велики повратак на сам врх.

Наш ас је протекле сезоне освојио велики број трофеја и награда, сигурно једна од њему најдражих је она која долази од колега - награза за „повратника године". Ђоковић ће добити и трофеј намењен играчу који сезону завршава на броју један. Новак пети пут у каријери завршава сезону на првом месту, по чему се изједначио са Џимијем Конорсом и Роџером Федерером, а успешнији је само Пит Сампрас, којем је то пошло за руком шест пута.

Повратак на трон није био лак, а на почетку сезоне није могао ни да се наслути овакав епилог. Новак је почетком сезоне оперисао лакат. Брзо се вратио на терен, иако су лекари саветовали да мало сачека, жеља је победила. Видело се да није довољно спреман и да му треба времена. У јуну је био 22. на АТП листи.

Уследио је велики повратак, а после освојених турнира на Вимблдону, у Синсинатију, Ју-Ес опену и Шангају успео да се избори за прво место.

Први тенисер Србије и света Новак Ђоковић напад на титулу у Лондону креће мечом против Американца Џона Изнера који се игра у понедељак. Турнир се одржава се од 11. до 18. новембра.

Ђоковић и Изнер до сада су међусобно сусрели 10 пута, а српски ас води убедљиво 8:2. Последњи пут састали су се још 2015. године у четвртфиналу Пекинга, наш тенисер је славио резултатом 6:2, 6:2.

Пре њих на терен ће и преостала два тенисера из групе "Густаво Киртен" групе, састаће се Хрват Марин Чилић и Немац Александер Зверев.

Турнир у Лондону почиње данас у О2 Арени дуелима у групи „Лејтон Хјуит", мечевима Кевин Андерсон (Јужна Африка) - Доминик Тим (Аустрија) и Роџер Федерер (Швајцарска) - Кеи Нишикори (Јапан).

По два најбоља из сваке групе избориће место у полуфиналу. За победу у групи добија се 200 поена, у полуфиналу 400, а у финалу 500 бодова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво