"Повратак године" – Новак Ђоковић

Међу бројним трофејима и наградама које је освојио претходних година, ево и једног новог признања за Новака Ђоковића – њега су колеге прогласиле за "повратника године".

Ђоковић ће добити пехар намењен играчу који годину завршава на првом месту, а посебно  признање је добио од колега тенисера, који су гласали за њега у категорији "повратак године".

Новак је почетком сезоне оперисао лакат, у јуну је био 22. на АТП листи, али је после освојених турнира на Вимблдону, у Синсинатију, Ју-Ес опену и Шангају успео да се избори за прво место.

Ђоковић је тако постао први тенисер још од 2000. године и Марата Сафина који је у истој сезони био ван најбољих 20 и на врху листе.

Ђоковић пети пут у каријери завршава сезону на првом месту, по чему се изједначио са Џимијем Конорсом и Роџером Федерером, а успешнији је само Пит Сампрас, којем је то пошло за руком шест пута.

Лепе вести стижу и за Новаков тим, па је Марјан Вајда, који поново ради са Новаком од априла, проглашен за најбољег тренера године.

Рафаел Надал добио је награду за фер-плеј, док је Роџер Федерер проглашен миљеником публике.

Пехар за најбољи тим на крају сезоне добиће Хрват Мате Павић и Аустријанац Оливер Марах.

Играч који је највише напредовао је Грк Стефанос Циципас, док је новајлија године Аустралијанац Алекс де Минаур.

Награде ће бити свечано додељене на званичном ручку пред завршни мастерс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво