Новак први до краја године, Надал завршио сезону

Шпански тенисер Рафаел Надал отказао је учешће на завршном турниру у Лондону због повреде, што значи да ће Новак Ђоковић сезону завршити на првом месту АТП листе.

Рафаел Надал објавио је да отказује наступ на завршном турниру осморице најбољих играча сезоне у Лондону од 11. до 18. новембра због повреде трбушног мишића и операције на десном зглобу, а његово место заузеће Џон Изнер.

Одустајењем другог играча света, Новак Ђоковић, који се вратио на чело АТП листе након две године, осигурао је да ће се задржати на врху и на крају ове календарске године.

Нажалост, због проблема с трбушним мишићем, који сам осетио прошле седмице у Паризу, као и због повреде зглоба коју ћу морати одстранити операцијом, присиљен сам да одустанем.

Надам се да ћу нову сезону дочекати потпуно спреман, објавио је Надал на Твитеру и захавлио се својим навијачима и пријатељима на подршци.

Последњи овогодишњи меч Надал је одиграо још почетком септембра у полуфиналу УС Опена, када је изгубио од Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра.

На мастерсу у Лондону неће играти ни Дел Потро због поврде колена, а његово место заузео је Јапанац Кеи Нишикори.

Статус прве резерве сада је преузео Рус Карен Хачанов, који је освојио титулу у Паризу поведом против Новка Ђоковића, а друга резерва је Хрват Борна Ћорић.

Према садашњем пресеку овогодишњих успеха на турнирима И здравственом билтену најбоље пласираних тенисера ове сезоне, пред публиком у Лондону ће наступити Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Алекдандер Зверев, Кевин Андерсон, Марин Чилић, Доминик Тим, Кеи Нишикори и Џон Изнер.

Завршни турнир у Лондону игра се од 11. до 18. новембра. Пренос је на каналима РТС-а.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво