Ђоковић савладао Андерсона за полуфинале

Ђоковић – Андерсон 2:0 (7:6 (7:1), 6:3). Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Кевина Андерсона са 2:0 и пласирао се у полуфинале Мастерс турнира у Шангају. Супарник нашег аса у борби за финале биће Саша Зверев, а њихов дуел у суботу од 10.30 можете пратити у директном преносу на Другом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети, а ток меча и кретање резултата пратићемо на нашем порталу.

Кевин Андерсон је сигурно ушао у меч и равноправном игром чак имао и сет-лопту у првом сету, али се Ђоковић одбранио и увео сет у тај-брејк који је са убедљивих 7:1 претворио у вођство од 1:0.

Већ на старту другог сета ситуација се знатно изменила, јер је најбољи тенисер Србије одмах начинио брејк и повео са 3:0, а потом рутински довео сет до краја са 6:3, до победе по сетовима са 7:6 (7:1), 6:3 и пласмана у полуфинале.

У борби за финале Мастерс турнира у Шангају, Новак Ђоковић ће се срести са Сашом Зверевом, који је у првом четвртфиналу надиграо Кајла Едмунда са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4.

Дуел Ђоковића и Зверева за пласман у финале је у суботу од 10.30 уз директан пренос на Другом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети, а ток меча и кретање резултата пратићемо на нашем порталу. 

Ток меча:

10.27 – Крај меча. Ђоковић је у полуфиналу турнира.

10.24 – Андерсон успева да одбрани преостале сервис-гемове за 5:3, а Ђоковић сервира за победу у мечу и пласман у полуфинале.

10.02 – Краћа пауза у другом сету због медицинске помоћи коју је затражио Кевин Андерсон.

09.59 – Ђоковић на старту другог сета одузима сервис противнику за вођство од 2:0.

09.49 – Ђоковић осваја први сет са 7:6. Наш тенисер је одиграо перфектан тај-брејк, који је добио са 7:1, одузевши противнику три пута сервис.

09.42 – У самом финишу сервис-гема Ђоковића, Андерсон успева да дође до прве брејк шансе, али Новак није дозволио изненађење, већ успева да са 6:6 обезбеди тај-брејк у првом сету.

09.32 – Јужноафриканац добија свој сервис-гем без изгубљеног поена и са 6:5 обезбеђује тај-брејк. Ђоковић сервира за останак у првом сету.

09.30 – Новак рутински осваја свој сервис-гем за 5:5. Андерсон сервира за останак у сету.

09.26 – Андерсон поново мора да спасава свој сервис-гем, али на крају ипак успева да добије најдуже играни гем за 5:4.

09.06 – Андерсон поново у кризи, а Ђоковић долази до прве брејк шансе. Иако је Андерсон успешно користио сервис као своје најјаче оружје и чак остварио пет асова у досадашњем току меча, Ђоковић осваја прву брејк шансу, ипак Андерсон успева да изједначи и одбрани свој сервис.

08.53 – Најбољи тенисер Србије добија свој први сервис-гем без већих проблема, са само једним изгубљеним поеном и изједначује на 1:1.

08.50 – Иако је Андерсон добро почео меч, Ђоковић успева чак два пута да дође до изједначења пре него што је Андерсон успео да добије свој сервис-гем.

08.45 – Почео је дуел Ђоковића и Андерсона за пласман у полуфинале Мастерс турнира у Шангају.

08.35 – Новак Ђоковић и Кевин Андерсон излазе на загревање после првог четвртфиналног меча у коме је Саша Зверев надиграо Кајла Едмунда са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4. Први на сервису биће Кевин Андерсон.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво