Ђоковић се реванширао Чекинату у Шангају

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Шангају, пошто је са 2:0 у сетовима (6:4, 6:0) савладао Италијана Марка Чекината. У наредном мечу наш најбољи тенисер састаје се у петак са Јужноафриканцем Кевином Андерсоном, који је елиминисао Грка Стефаноса Циципаса.

Меч је трајао 70 минута, а отпор италијанског тенисера Ђоковић је сломио освајањем веома неизвесног и тврдог првог сета.

Тај део игре трајао је 45 минута, а публика је могла да види велику борбу и добру игру. Иако је претходно пропустио неколико прилика, Новак у седмом гему прави одлучујући брејк и касније осваја сет са 6:4.

Ђоковић је у другом сету доминантан: без изгубљеног гема долази до 2:0 у сетовима.

Овим тријумфом Новак се реванширао Чекинату за пораз на Ролан Гаросу раније ове године. 

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић у четвртфиналу Мастерса у Шангају састаће се са Јужноафриканцем Кевином Андерсоном, који је елиминисао Грка Стефаноса Циципаса са 6:4, 7:6 (7:1).

Биће то осми дуел двојице тенисера, Ђоковић води са 6:1, а последњи је био у овогодишњем финалу Вимблдона када је Србин победио са 6:2, 6:2, 7:6 (7:3).

Меч између Ђоковића и Андерсона на програму је у петак.

Ток меча: 

10.22 – Крај меча, 2:0 за Ђоковића. Било је 6:0 у другом сету.

10.12 – Нови брејк за Ђоковића – 3:0. Српски ас сигурним кораком иде ка победи... 

10.08 – Брејк за Новака већ на старту другог сета, па онда и потврда брејка за 2:0.

09.57 – Завршен је први сет, освојио га је Новак са 6:4. Тешком муком стечен брејк српски тенисер је успео да сачува до краја и валоризује га освајањем првог дела игре, који је трајао 45 минута.

09.48 – Коначно брејк за Новака! Иако је било неколико прилика, Ђоковић успева да одузме сервис ривалу у седмом гему и поведе са 4:3. 

09.18 – Умало је Новак узео брејк већ на старту. Међутим, Чекинато се некако извукао из те ситуације, да би потом српски ас рутински добио први гем на свој сервис. 

09.12 – Почео је меч...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво