Ђоковић: Верујемо у испуњење дечјих снова

Новак Ђоковић почиње у петак такмичење на Лејвер купу у Чикагу. Али пре тога је у једном новом тениском комплексу у јужном Чикагу одржао праву тениску ревију, на којој је са уживањем малишанима америчке и српске заједнице поделио савете из тениса. После тога је, ексклузивно за РТС, дао интервју нашим дописнику Александру Жигићу.

Одмах по доласку у Чикаго, најбољи тенисер Србије је са својом фондацијом организовао дружење са децом тог града.

Лејвер куп је ново тениско такмичење, које ће се ове године одржати по други пут, а постоје два тима – екипе Света и Европе.

У сваком тиму су по шесторица играча, по четворица из најбољих 80 са листе, а по двојицу бирају капитени тимова. Ове године тим Европе предводи Бјерн Борг, а Света Џон Мекинро.

Играју се по четири меча сваког дана, три у синглу и један у дублу, а игра се на два добијена сета. Сваки играч мора да игра минимум један сингл меч, али не више од два, док сваки од тимова мора да има јединствени пар који ће играти у дублу. За победе се првог дана добија један бод, наредног два, а последњег три. Ко први дође до 13 поена, тај је освајач Купа.

Новак Ђоковић је у тиму Европе са Роџером Федерером, Александром Зверевом, Григором Димитровом, Давидом Гофаном и Кајлом Едмундом, којима је Бјерн Борг капитен, а његов заменик је Томас Енквист.

Тим Света као капитен предводи Џон Мекинро, заменик му је Патрик Мекинро, а тим чине Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсон, Џон Изнер, Дијего Шварцман, Џек Сок и Ник Киријос.

У Чикагу ће се од 21. до 23. септембра играти мечеви другог Лејвер купа, тениског такмичења у ком се срећу најбоље селекције Света и Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи