Зимоњић за РТС: Момци пресрећни, ја презадовољан

Србија је после два дана тениса у Краљеву савладала Индију са 3:0 у победама и остала у најјачој Светској групи Дејвис купа. Српски дубл пресрећан због победе, селектор Зимоњић презадовољан.

Млади српски дубл савладао је фаворизованог противника и донео Србији одлучујући бод за тријумф над Индијом.

"За мене је најтежи био деби за репрезентацију. Никола је имао прилику да игра 'жив' меч, ја сам се борио са собом. Нисмо бриљирали, играли смо таман да победимо. Преплављен сам емоцијама, ово ми ј епрви меч у Дејвис купу и одмах победа, и то победа целог тима. Захвалио бих се партнеру, целом тиму... Не могу да будем срећнији, најзад смо у Светској групи", рекао је за РТС дебитант Данило Петровић.

Милојевић сматра да је пресудио тај-брејк првог сета.

"Мислим да је тај-брејк првог сета био од пресудног значаја. Били смо мало стегнути, али смо почели да погађамо неке ритерне. Тај моментум нас је одвео у други сет, после тога су се ствари догађале много лакше. Скунило смо притисак са себе, видели да можемо и завршили посао до краја", рекао је Никола Милојевић.

Селектор Зимоњић био је презадовољан због убедљивог тријумфа својих момака.

"Пре меча сам рекао да су они (Индијци) благи фаворити у дублу. Међутим, веровао сам у Дачу и Николу, били су одлични на тренингу, а данас су држали меч под контролом све време. Можда је могло да буде лакше у трећем сету, али успели су да направе брејк када је било најважније. Честитам им на првој победи за репрезентацију. Нема лепше ствари, они су пресрећни, ја сам презадовољан као селектор", рекао је Ненад Зимоњић.

Србија ће бити носилац у наредном мечу Дејвис купа. 

"За пар недеља ћемо сазнати противника и где ћемо играти. Ако будемо играли код куће, биће то још једна прилика за домаћу публику да нас гледа. Најважније је да смо здрави, да су сви играчи на располагању, онда постоји шанса и за већи успех", рекао је селектор тениске репрезентације Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи