Дубл донео трећи, одлучујући бод Србији

Србија - Индија 3:0 (7:6, 6:2, 7:6). Тениска репрезентација Србије већ другог дана надметања са селекцијом Индије обезбедила је победу против Индије. Дубл Никола Милојевић и Данило Петровић надиграо је пар Сакета Миненија и Роана Бопану.

Никола Милојевић и Данило Петровић направили су велико изненађење и савладали фаворизоване Индијце и донели Србији трећи бод и укупну победу над противником, која значи опстанак у Светској групу Дејвис купа.

Сјајан меч одиграо је млади српски дубл. Константно су претили на сервис противника, стварали шансе, ипак први сет је решен у тај брејку који су наши тенисери успели да реше у своју корист. 

У другом сету, можда и најдоминантнија игра нашег дубла са два брејка добијају овај период са 6:2.  У трећем сету Индијци су први дошли до брејка, али наши успевају да врате брејк у тренутку када је противник сервирао за сет. Потом су у тај-брејку направили преокрет и завршили меч у три сета.

У недељу су на програму два сингл меча који неће имати такмичарски значај.

Ток меча:

17.30 - Крај меча. Српски дубл је поново бољи у тај-брејку (7:4) и долази до коначне победе над Индијом. 

17.09 - Српски дубл у деветом гему осваја пету брејк лопту у овом сету, али је пропушта. Потом осваја и шесту, али и она одлази у неповрат. Наредну шансу, трећу у овом гему, наши користе и враћају брејк - 4:5.

16.55 - Наши тенисери пропуштају неколико брејк шанси. Индијци у шестом гему користе своју другу брејк лопту и воде са 4:2 у трећем сету.

16.29 - Крај другог сета. Наш дубл осваја други сет са 6:2 и налази се на корак од коначне победе.

16.27 - Српски дубл поново одузима сервис противницима и води са 5:2 у другом сету.

16.03 - На старту другог сета Србија долази до брејка предности - 1:0.

15.57 - Крај првог сета. Српски дубл је био бољи у тај-брејку првог сета и искористио је другу сет лопту - 7:5 у тај-брејку. Србија води са 1:0.

15.39 - Нова брејк шамса за Милојевића и Петровића у осмом гему, међутим индијци успевају да се одбране и освоје гем, 4:4.

15.36 - Оба пара освајају своје сервисе, једину брејк прилику пропустио је наш дубл, 4:3.

15.14 - Меч су сервисом отворили наши тенисери.

15.01 - Екипе наступају у саставима: Србија - Никола Милојевић и Данило Петровић играју против Сакета Миненија и Роана Бопане.

15.00 - Играчи Србије и Индије су на терену, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи