Како је Ноле од губитника поново постао фаворит

Светски медији и друштвене мреже још брује о трофеју Новака Ђоковића на Ју-Ес Опену. Ноћ за памћење, прекретница у каријери, повратак краља - само су неки од наслова којима се описује победа у Њујорку. Скок на треће место на АТП листи, међутим, уједно је изненађење за многе који су пре само неколико месеци Ђоковића отписали. Како је Ноле од губитника поново постао фаворит?

Снагом Спартанца освојио је трећу титулу на Флешинг Медоузу. Ни киша ни прегласна подршка Дел Потру, нису спречиле Новака Ђоковића да савлада најбољег пријатеља међу колегама.

"Како је кренуо Ју-Ес опен, како је турнир текао, Ђоковић је деловао све сигурније и људи су просто приметили да код њега постоји нови ниво фокуса и прецизности - у исто време је више релаксиран а опет и више концентрисан, нашао је начин да споји те квалитете. Он је просто млео људе." истакао је Влада Олић, сарадник Интернет портала РТС-а.

"Игра коју игра је фантастична, чак је та нека повреда и операција и промена технике сервиса помогла, па сад има најбољи сервис током каријере који је имао, и додатни мотив да се поново докаже свету и свима који су га оспоравали.", примећује Горан Бубањ тениски стручњак.

А оспоравали су га и струка и навијачи. Многи од њих због сарадње са Пепеом Имазом и начином исхране. Бројни порази и критике, међутим, пали су у сенку овогодишњих титула.

"Суштина је била да је Новак био преоптерећен у време када је све освојио, да није направио паузу на време и да је дошла повреда. Он је вратио ту своју менталну снагу и то се видело апсолутно у Синсинатију, а на Ју-Ес опену у сваком поену, у сваком гему." закључио је Горан Бубањ.

Победом у Њујорку сустигао је свог идола Пита Сампраса по броју освојених гренд слемова. Сада их има 14 - три мање од Надала, и шест мање од Федерера. Стручњаци верују да те бројке за Новака нису недостижне. У трци са Швајацарцем предност су му године. Са којим адутима ће пред вршањака Шпанца?

"Надал већ дуго није освојио један ГС ван шљаке, дакле њему остаје Ролан Гарос као подлога где је спектакуларан фаворит сваки пут кад игра, али шљака је само један ГС годишње. Видело смо сви Надал има проблеме са коленима и ко зна како ће се то завршити.", Влада Олић.

"У периоду од пар година које сигурно може да игра на оваквом нивоу - то није ништа недостижно. То је практично три године по два гренд слема, али мислим да он то може и брже." Горан Бубањ.

Чекајући нове титуле, Новак је последњу прославио са Њујорчанима, и то у метроу. Са победницом у женској конкуренцији, Наоми Осаком, путнике је изненадио крофнама.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво