Вајда: Мислио сам да су Федерер и Надал далеко, али...

Тренер Новака Ђоковића, Маријан Вајда, изјавио је да српски ас није далеко од рекорда Роџера Федерера по броју гренд слем титула и да мисли да би могао да га надмаши. Словачки стручњак као кључну ствар означио је и менталну снагу тренутно трећег играча света, за кога је сигуран да се вратио на врхунски ниво.

Ђоковић је победио Дел Потра са 6:3, 7:6 (7:4), 6:3 и стигао до 14. гренд слема у каријери, по чему су испред њега само Рафаел Надал (17) и Роџер Федерер (20).

"Да сте ме питали пре неколико година, рекао бих да су Федерер и Надал предалеко испред Ђоковића, али све им је ближи", рекао је Вајда.

Вајда је признао да му је тешко пало финале против Дел Потра.

"Емоционално, у поређењу са Вимблдоном (где је Ђоковић победио у јулу ове године), за мене је важније да победим овде. Ђоковић је овде увек играо најбоље, али је само два пута успео да освоји трофеј (2011, 2015). Било је ту разних фактора који су утицали, публика, време, киша, влага... Ђоковић воли Вимблдон, али на овом терену стварно морате да се доказујете", истиче Вајда.

За финални меч је истакао да је Ђоковић био физички веома спреман, као и да су му ударци били на високом нивоу.

"Ђоковић је на почетку, у првих неколико рунди, имао неке тешке мечеве, али је успео да дође до победе јер је био најбољи када је то било најпотребније. Форхенд му је заиста одличан и тим ударцем је диктирао темпо", казао је Вајда.

Словачки стручњак као кључну ствар означио је и менталну снагу тренутно трећег играча света.

"Психички није падао ни у једном тренутку јер је имао циљ. Вратио се на врхунски ниво", закључио је он.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво