Ноле искрено: Да сте ми у фебруару рекли за ово, не бих веровао...

Након освајања треће титуле у Њујорку, Новак Ђоковић је на конференцији за медије признао да није очекивао овако успешан други део сезоне, поготово после операције лакта коју је имао у фебруару.

"Да сте ми у фебруару, кад сам имао операцију, рекли да ћу освојити Вимблдон, Синсинати и сада Ју-Ес опен, не бих веровао. Искрено, очекивао сам да ћу се брзо вратити на висок ниво, то је трајало три-четири месеца. Током ток периода, научио сам много о себи. Научио сам да будем стрпљив, што никада није била моја јача страна", изјавио је Новак на конференцији за новинаре после финала у Њујорку.

Он је посебно истакао велики утицај пораза на Ролан Гаросу од Марка Чекината.

"Тај пораз ме је многоме научио. Био сам разочаран игром тог дана, иако сам претходно осећао да напредујем. Ишао сам на планинарење са супругом. После три сата смо стигли на врх. Сели смо и гледали на свет из другачије перспективе, удисали нову инспирацију, мотивацију. Тај тренутак ми је посебно остао у сећању", присећа се тог дана трећи играч на АТП листи.

Иза српског тенисера је много проблема у претходном периоду, али он на то не жели да се осврће. На питање колико је тешко вратити се на ниво на којем је некада био, одговара:

"Разумем и поштујем историју. Прошлост нас може много научити, али истовремено, желим сву пажњу да посветим тренутним стварима. То зна мој тим, моја породица. Не желим да поредим ову годину са прошлом и слично. Желим да будем ту, да тренирам снажно и паметно, да будем успешан", нагласио је Ђоковић.

Занимљиво је да је Новак сваку титулу у Њујорку освајао у истој сезони када и Вимблдон.

"Надам се да ће се то догађати сваке године. Шалу на страну, Вимблдон је био мој дечачки сан. Кад сам га први пут освојио, то је отворило многа врата кад је реч о мојим могућностима. Осећао сам да остали слемови чекају на мене након што освојим Вимблдон. Освајање било ког слема ти даје много самопоуздања", задовољан је Новак после новог успеха.

Он се новом титулом на Ју-Ес опену изједначио са својим идолом Питом Сампрасом (обојица по 14 гренд слем трофеја) на трећем месту вечне листе. Испред су само Роџер Федерер са 20 и Рафаел Надал са 17.

"Пит је легенда и мој идол. Због његове титуле на Вимблдону, почео сам да се бавим тенисом. Кад је реч о Роџеру и Рафи, пре десет година бих рекао да нисам срећан што сам део исте ере као они. Данас то јесам. Мечеви са њима су ме учинили оваквим играчем. Чинимо једни друге бољима. Порази које сам доживљавао од њих на слемовима помогли су да напредујем до овог нивоа и почнем да их побеђујем", нагласио је Новак.

За крај, Ђоковић је говорио и о непријатним дешавањима у женском финалу Ју-Ес опена.

"Волим Серену, жао ми је целе ситуације. Она је плакала, Наоми је плакала... Било је тешко. Моје мишљење је да судија није требало да доведе Серену до крајњих граница, поготову у финалу. Променио је ток меча, а то није било потребно. Сви имамо јаке емоције током борбе за титулу. Све у свему, било је непотребно. Осака је заслужила титулу", закључио је Ђоковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво