Медији о Ђоковићу: Рођени шампион прети Надалу, хоће све...

Светски медији одушевљени су начином на који је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић дошао до трофеја на Ју-Ес опену, односно победом над Аргентинцем Хуаном Мартином Дел Потром.

Локални Њујорк Тајмс доноси наслов "Ђоковић освојио Ју-Ес опен и 14. грен слем титулу" и у први план ставља да српски ас без дилеме игра најбољи тенис на свету.

"У последњој посети САД, у марту, Новак је изгледао као човек у чамцу без мотора. Порази у Индијан Велсу, Калифорнији и Мајамију, који су били део слабости претходне две године, сада су прошлост. Победа над Дел Потром је бриљантан приказ", наводи се у тексту.

Ништа мање простора нису дали ни најугледнији европски медији са акцентом на сјајну игру Ђоковића, па се тако британски Би-Би-Си и Гардијан утркују са похвалама на рачун његове игре речима да је био беспрекоран и самоуверен.

"Моћни Ђоковић трећи пут најбољи у Њукорку", пише извештач Гардијана са лица места.

Шпански АС наглашава "Величанствени Ђоковић стигао Сампраса" са јасном алузијом да се Новак са сопственим идолом изједначио по броју титула на најзначајнијим турнирима.

"Ни две године проблема са повредама нису га спутале. Показао је класу на Флешинг Медоузу", јасан је АС.

Марка, лист из исте земље и одакле је тренутно светски број један Рафаел Надал, подсећа да се Ђоковић вратио на подијум освајањем 71. титуле у каријери.

"Новак Ђоковић поново жели све", алудирајући и на повратак на светски врх на коме је Надал, чега се плаши и каталонски Мундо Депортиво.

"Ђоковић прети Надалу након победе на Ју-Ес опену", наводе из Барселоне.

Француски Екип описује да је Ђоковић био "доминантан" и да су "његови ритерни уништили моћ јаког сервиса Дел Потра".

"Упркос навијању аргентинских навијача као на фудбалу, Новак је био шеф овог финала", занимљив детаљ су приметили Французи.

Лист Газета дело Спорт из Италије доноси једноставан наслов "Тријумф Ђоковића у три сета за трофеј Ју-Ес опена", а немачки Билд "Ђоковић доминира тенисом, после Вимблдона освојио и Њујорк".

Када је реч о медијима из региона, хрватски Индекс, као и увек, посебно се бави Ђоковићевим успехом уз бројне анализе.

"Повратак краља. Ђоковић у највећем стилу потврдио да је ово година његовог повратка на светски врх, јер је пре два месеца освојио је и Вимблдон", описују из Индекса.

Вечерњи лист истиче да је Ђоковић све време констролисао финале, стављајући у први план велику разлику у скору са Дел Потром 15-4.

Црногорске Вијести пишу да је "Ђоковић краљ Њујорка", а Кликс из БиХ да је био "феноменалан" и да се "вратио у најбољем тренутку", уз вероватно најзначајнији опис на крају текста "Ђоковић је рођени шампион".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво