Бурно у женском финалу, Осака савладала Серену за први гренд слем трофеј у каријери

Јапанка Наоми Осака савладала Серену Вилијамс 2:0 (6:2, 6:4) и освојила прву гренд слем титулу у каријери. Меч обележио сукоб и Американке и главног судије Карлоса Рамоса, који је Серени дао опомену због "коучинга".

Наоми Осака постала је прва Јапанка која се домогла гренд слем титуле. Она је у великом финалу савладала Серену Вилијамс са 2:0 (6:2, 6:4) и остварил анајвећи успех у досадашњој каријери.

Осака је одлично одиграла први сет, два пута одуела сервис искусној Американки и решила први део игре у своју корист 6:2.

У другом сету виђена је велика борба, али и права драма на "Артур Еш" стадиону. Серена је прва стигла до брејка, Осака узвратила истом мером, али је онда дошло до сукоба између Американке и главног судије меча Карлоса Рамоса.

Наиме, Шпанац је у једном тренутку изрекао Вилијамсовој опомену због "коучинга" (давање савета од стране тренера), што је потпуно избацило из ритма тенисерку која је 23 пута у каријери освајала гренд слем турнире.

Серена је у једном тренутку бризнула у плач, понављајући "ја нисам варалица, то никада нисам била у свом животу", а судија Рамос јој је после жустре расправе изрекао и опомену због недоличног понашања.

На терену су се појавили и супервизори турнира, а Серена је кроз сузе покушала да им објасни да ништа лоше није урадила.

Меч је настављен, а млада Јапанка је убедљиво привела дуел крају, освојила други сет 6:4 за прву гренд слем титулу у каријери.

Ју-Ес опен се игра за наградни фонд од 25.282.400 долара.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво