Ђоковић "против" Федерера: Смањио бих број сетова на ГС

Најбољи српски тенисер икада Новак Ђоковић изразио је супротан став у односу на Швајцарца Роџера Федерера и поручио да би скратио мечеве на грен слемовима на два добијена сета. Ђоковићеве речи долазе након Федерерове изјаве да би у завршницама Мастерса требало да се игра на три добијена сета, као на грен слемовима и у Дејвис купу.

"Чуо сам шта је причао Федерер и против тога сам. Чак бих и на грен слемовима смањио број сетова, највише на три одиграна", рекао је Ђоковић за "Теннис Ћанел" после победе над Французем Адријаном Манарином у другом колу Мастерса у Синсинатију.

Српски ас је образложио и да нове генерације немају жељу да играју предугачке мечеве.

"Нова генерација, "миленијалци", немају велику пажњу и желе да се брзо догађају ствари. Исто тако, због играча и да бисмо привукли публику мислим да би мечеви требало да буду краћи и динамичнији".

Ђоковић је, такође, признао да није за то да пауза између два поена траје највише 25 секунди и да се у супротном кажњава сервер.

Његов ривал у борби за четвртфинале Мастерса у Синсинатију, једином трофеју који му недостаје, биће вечерас Бугарин Грегор Димитров.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво