Ђоковић за РТС: Да коначно комплетирам титуле са мастерса

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је после победе на старту турнира у Синсинатију рекао да би волео да слављем на том турниру коначно комплетира титуле из мастерс серије, али је и истакао да му повратак тренера Вајде у тим много значи.

Он је у првом колу био бољи од Американца Стива Џонсона – 2:0 у сетовима.

"Лепо је поново бити овде јер нисам играо овај турнир последње две године. Ово је једини мастерс турнир који нисам освојио у каријери, а играо сам четири пута финале. Увек имам феноменалну подршку наших људи који живе овде и у близини, и хвала свима који су дошли да ме подрже. Што се меча тиче, почетак је био солидан, с обзиром на то да нисам још на жељеном, врхунском нивоу тениса који ћу се потрудити да достигнем ове недеље", рекао је Ђоковић дописнику РТС-а.

Увек је питање у Синсинатију исто – може ли се коначно до трофеја?

"Ју-Ес опен је дефинитивно највиши циљ у овом делу године, као последњи гренд слем, који су ипак најважнији. То, међутим, не умањује важност овог турнира, који, као што знате, никада нисам освојио. Било би јако лепо када би то могао да комплетирам ове године", истакао је Новак.

Маријан Вајда се прикључио Новаку пред овај турнир, након што га није било у Торонту и то је важан моменат.

"Маријан је више од тренера за мене, он је део фамилије. Проживео је са мном последњих 12-13 година у врхунском тенису. С друге стране, био је ту и када сам се женио, и када сам постао отац и први и други пут, тако да је он човек на кога увек могу да се ослоним, са којим сам делио и одличне и тешке тренутке у животу, и јако ми је драго што је овде", завршио је Новак.

Наредни ривал Ђоковићу у другом колу Мастерса у Синсинатију биће Француз Адријан Манарино.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво