Ђоковић за РТС: Победа у правом тренутку

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је, после освајања Вимблдона, за РТС рекао да је титулу на најпрестижнијем тениском турниру освојио у "најидеалнијем могућем тренутку" с обзиром на све кроз шта је прошао у последњих петнаестак месеци. Ђоковић је честитао Луки Модрићу и хрватској репрезентацији на успеху на Светском првенству. Успеси спортиста из региона доказ да "регион поседује огроман спортски таленат, који дефинитивно треба неговати".

"Ово је сигурно један од најзначајнијих тренутака у мојој каријери и мом животу, јер ми се остварио један од највећих очинских снова, а то је да је Стефан, први пут, присуствовао церемонији доделе трофеја и да имам прилику да са њим поделим тај тренутак", рекао је Ђоковић за емисију ОКО РТС-а.

"Професионално, ово је дефинитивно један од највећих успеха из простог разлога што сам у последње две године прошао кроз повреду лакта и многе друге ситуације које су ми додатно отежале професионалну каријеру", рекао је четвороструки освајач Вимблдона, наводећи да је кроз процес који је претходио успеху "научио да буде стрпљив, верује у себе и да све у своје време долази".

"Испоставило се да је највећи резултат дошао управо у најбољем тренутку на највећем, најпознатијем и најпрестижнијем турниру", рекао је Ђоковић.

Говорећи о честиткама, Ђоковић је рекао да су му најдраже биле оне које је добио од супруге, сина Стефана, ћерке Таре, родитеља и браће.

"Примио сам многе честитке од људи из Србије и региона и целог света и захвалан сам им. Истакао бих велику захвалност свим људима који су били уз мене поготово у последње две године, када сам пролазио кроз те неке ситуације и околности које су биле мало отежавајуће", рекао је Ђоковић.

"Покушавајући да, на неки начин, поново пронађем себе на терену и поново достигнем тај неки врхунски ниво, просто сам осетио да сам на правом путу, да треба да будем стрпљив и верујем да ће се квалитет и посвећеност пре или касније остварити у резултатском погледу. То је дошло у најидеалнијем могућем тренутку", рекао је Ђоковић.

Говорећи о спектакуларном полуфиналном мечу против Рафаела Надала, Ђоковић је рекао да је победа против Шпанца најтеже извојевана победа на целом турниру.

"Био сам јако близу пораза. Он је најбољи, заслужено најбољи тенисер на свету и доминирао је током целе сезоне на шљаци... У последњих неколико недеља су се ствари, да тако кажем, скоцкале за мене у том тактичком, техничком, играчком и психолошком погледу. Успео сам, некако, да успоставим над собом и над својим емоцијама и на терену да некако очврснем играчки и то сам показао и себи доказао на том мечу против Надала", рекао је Ђоковић.

То ми је заиста било потребно пре свега да докажем себи да могу, јер у последњих петнаестак месеци укључујући и онај период од шест месеци када сам одсуствовао са турнира. Доста сам сумњао да ли могу да се вратим на тај толико жељени ниво на који сам навикао и који ме је карактерисао дуги низ година.

"Да ли ја себе видим да играм још дуги низ година? Да. Искрено, кад год у мени постоји та искра, та варница, та страст и љубав, дотле ћу ја бити посвећен, наравно. Изузетно ми је битна подршка најближих људи јер без њих не бих могао и додатно би ми све било отежано", истакао је Ђоковић.

"Честитао бих и Луки Модрићу и целој хрватској репрезентацији на изванредном успеху и јако је лепо видети да тако мале земље из нашег региона успевају на светској смотри тако великој као што је Светско првенство у фудбалу", рекао је Ђоковић, наводећи да су успеси спортиста у тенису, ватерполу, кошарци и другим спортовима "доказ да регион поседује огроман спортски таленат који дефинитивно треба неговати", рекао је за крај разговора нови победник Вимблдона.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво