Новак за РТС: Син Стефан највећа мотивација

Новак Ђоковић је пресрећан због тријумфа на Вимблдону, а за РТС је изјавио да је једна велика мотивација био син Стефан, који је гледао церемонију доделе пехара. Ово је нови Новак, рекао је Ђоковић после победе над Андерсоном у финалу Вимблдона.

Новак Ђоковић је у Лондону четврти пут у каријери подигао трофеј намењен победнику Вимблдона.

"Тешко је описати овај тренутак, као и сваку претходну победу на гренд слемовима коју сам имао. Ова је заиста посебна из простог разлога што сам последњих годину и по, две дана имао какве само имао - са операцијом, доста сумњи, фрустрација... Нисам успевао да играм на нивоу који је карактеристичан за мене, на који сам навикао", рекао је Новак.

Посебно задовољаство Новак је имао у чињеници да је његов син Стефан присуствовао церемонији доделе пехара.

"И наравно, зато што је син присуствовао церемонији. Није могао да буде у ложи за време мечева, због правила Вимблдона, јер има мање од четири године, а мора да има бар пет. Ово је била једна од мојих највећих мотивација, нисам о томе причао до самог тренутка и некако сам се потајно надао и себе охрабривао и замишљао да ће ово да се деси - да ћу држати трофеј у рукама и да ће он аплаудирати, да ћемо поделити овај тренутак и емоције... Јако сам захвалан", рекао је Ђоковић.

После тријумфа у Лондону, многи су се сетили "старих дана" и "старог Новака". 

"Није стари Новак са вама, стари Новак је иза нас. Ово је нови Новак. Више пута сам понављао: не желим себе да поредим са једном сезоном, нити са једним турниром. Другачији сам и човек и тенисер, сад сам и отац двоје деце, ожењен човек. Много се предивних ствари у животу десило, на којима треба да будем јако захвалан", рекао је Новак.

Ђоковић има коме да захвали за нови успех у каријери. 

"Сувишно је било шта рећи осим да сам пресрећан овог тренутка и да сам имао најближе људе уз себе. Додуше, родитељи и браћа ми нису били ту, али као да јесу. Њих осећам стално да су са мном и њихова подршка ми пуно значи кроз живот. Ово исзто дугујем Богу и вери у себе. Процес је био какав јесте, морао сам да верујем, да наставим, да стиснем зубе и да се надам да ћу једног дана моћи да освојим трофеј. То се десило, узимајући све у обзир, вероватно и раније него што сам очекивао. Много је ствари на којима треба да сам захвалан", рекао је Ђоковић за РТС.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво