Ђоковић: Емоција на претек, ово је меч због кога играте тенис

Ђоковић је након величанственог тријумфа против Надала у полуфиналу Вимблдона (3:2) рекао да једноставно има превише емоција. Вратио се на велика врата на позорницу светског тениса. Зна шта га чека у финалу, али иде корак по корак, прво мало да ужива у овом тренутку, а после ће размишљати о финалу.

Непосредно после меча видно узбуђен због чињенице да се поново вратио онај стари Новак и самог пласмана у финале, тешко проналазио праве речи да се изрази о стању у коме се налази. Свестан је да је била мала разлика између победе и пораза, али за такве мечеве се живи.  

Само си погледао према боксу код меч поена, какав је осећај вратити се?

„Тешко је изабрати праве речи. Пролазити кроз неки флеш-бек, кроз све оно што сам прошао да би се вратио овде. Један од најдужих мечева које сам икада играо у два дана. Једноставно има превише емоција", рекао је Новак непосредно после меча.

Да ли си свестан колико је ово специјалан меч, након повратка после повреде?

„Да, веома специјан. Било је јасно да само неколико малих детаља дели два играча. Знао сам да је веома, веома близу. Ово су мечеви за које живите и због којих играте тенис", додао је Новак.

Да ли си успео да се наспаваш и одмориш између два дела меча?

„Да. Ако то можете да назовете спавањем. Адреналин је велики, врло брзо се враћате на терен, није лако опустити се и смирити. Потребно је доста времена да се заспи, касно ноћу, па онда рано ујутру устајање, али то је изазов и успева се", наставио је наш тенисер.

Кевин Андерсон је следећи изазов, играо је много тениса да би се нашао у финалу.

„Надам се да ћемо прво успети да изађемо на терен, да би смо играли у том финалу. Играо је много у преtходних неколико дана, али је имао дан паузе, што значи много. Волео бих да сам ја имао тај дан паузе. Тако је, како је, али финале Вимблдона је велико остварење за мене. Покушавам прво то да сварим, да уживам, па ћу после размишљати о финалу", закључио је Ђоковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи