Ђоковићу тениски класик и финале Вимблдона

Ђоковић – Надал 3:2 (6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8). Наш тенисер се вратио на велику сцену светског тениса. Новак Ђоковић је после маратонског меча који је трајао два дана и више од пет сати игре успео да савлада Шпанца Рафаела Надала и пласира се у финале Вимблдона где га очекује дуел са Јужноафриканцем Кевином Андерсоном. Меч је на програму у недељу од 15.00 часова. Директан пренос је на Првом програму РТС-а и РТС Планети.

Финале пре финала. Прави класик за тениске сладокусце. Публика је два дана и више од пет сати игре уживала у врхунском тенису који су приредили Ђоковић и Надал. Прегршт предивних потеза, дроп шотова, паралела, дијагонала, „немогућих" потеза, све то показали су прави мајстори ове игре. На крају обојица су подигнуте главе изашла са стадиона, а један је морао да изађе са терена као победник, а то је овога пута био наш Новак Ђоковић, да је било супротно не би било незаслужено.

Радује сјајна игра нашег тенисера на овогодишњем Вимблдону, поново је Новак онај стари. Јак, снажан и издржљив, максимално фокусиран. Емоција је прорадила, а енглеска трава очигледно је пробудила у њему "звер" која је спавала. Следи финале и борба са Кевином Андерсоном.

Српски тенисер је освојио први сет након 48 минута игре, а кључни моменат догодио се у седмом гему, када је одузео сервис Надалу и привео први сет крају резултатом 6:4. Шпанац се фуриозно вратио у другом сету у ком је знатно подигао ниво игре и са 6:3 изједначио на 1:1.

Трећи сет био је спектакуларан - оба тенисера играла су добро на свој сервис па није виђен брејк, већ је сет отишао у тај-брејк.

У тај-брејку виђене су мајсторије оба тенисера, који су користили и последње атоме снаге како би опстали у сету.

Надал је чак три пута имао сет лопту и играо невероватан тенис, али је српски тенисер у тим тренуцима играо можда и најконцентрисаније, успео да се одбрани, а потом и бравурама као у најбољим мечевима каријере успео да дође до сет лопте и искористи је.

По завршетку трећег сета меч је прекинут.

Наставак меча, као да није ни био прекидан. Велика борба од првог поена. Први гем на сервис Надала трајао је петнаест минута игре. Новак је пропустио две брејк прилике, а после укупно шест изједначењеа противник успева да се извуче и освоји гем. Потома Шпанац успева да одузме сервис Ђоковићу.

Новак враћа брејк у петом гему, а потом стиже до изјендачења - 3:3. Надал поново успева да стигне до брека предности и поведе са 5:3. У наредном гему Новак пропушта три везане брејк шансе, и дозвољава противнику да се избори за пети сет - 6:3.

Изједначена борба у одлучујућем сету. Оба тенисера освајају своје сервис гемове. Тек у финишу сета виђене су прве брејк прилике, прво је наш тенисер пропустио једну, а у наредном гему Надал две везане брејк шансе - 5:4 за Ђоковића. Потом оба тенисера освајају своје сервисе - 6:6.

Како у петом сету нема тај-брејка, играло се на разлику, док један од тенисера не дође до два гема разлике. Може се рећи док једном од играча за кратко не попусти концентрација.

Надал је запретио у 15. гему када је имао две везане брејк шансе. Успео је Новак да се извуче, али је Шпанац стигао до треће шансе, после дуге размене, наш тенисер сјајним ударцем успева да се одбрани. После велике борбе и још три изједначења након предности за нашег тенисера, Ђоковић успева да освоји гем - 8:7.

Већ у наредном гему наш тенисер осваја прву меч лопту, али Надал успева да се одбрани, а потом и освоји свој сервис, 8:8.

Нови сервис Надала био је и пресудан у овом мечу, Новак је стигао до три везане брејк шансе, искористио је прву и освојио гем сет и меч - 10:8 у одлучујућем сету. 

Ток меча:

16.32 - Крај меча. На сервис Шпанца наш тенисер одваја три везаме меч лопте,  користи прву и осваја одлучујућу сет са 10:8.

16.24 - На сервис Надала, Новак осваја прву меч лопту, противник успева да се одбрани - 8:8. 

16.16 - При резултату 7:7, на сервис Ђоковића, Надал осваја две везане брејк прилике, сјајни сервиси и наш тенисер успева да се извуче - 40:40. Новак успева да спаси још једну шансу за противника. Уследила су још три изједначења после предности за нашег тенисера.  Потом наш тенисер везује два поена и осваја гем - 8:7.

15.58 - Ђоковић без проблема осваја свој сервис гем 7:6.

15.55 - Надал, такође, лако осваја свој сервис 6:6.

15.51 - Ђоковић је сигуран на свој сервис - 6:5. 

15.47 - На сервис противника наш тенисер напада - 0:30. Надал успева да се извуче - 30:30. Ас сервис и Шпанац има гем лопту. Још један одличан сервис за 5:5.  

15.43 - Сада Надал прети и осваја две везане брејк шансе. Наш тенисер се брани сјајним сервисима - 40:40. Потом Новак везује још два поена и осваја гем - 5:4.

14.35 - Први гем на разлику у петом сету на сервис Надала при вођству Новака од 4:3. Наш тенисер уз мало среће долази до прве брејк шансе у петом сету. Противник се брани сјајним сервисом. Потом везује још два поена и осваја гем - 4:4.

15.25 - Оба тенисера освајају своје сервисе, 3:3.

15.10 - Иако је наш тенисер имао 0:30, Надал везује четири поена и осваја гем - 1:1.

15.05 - Новак је сигуран на старту петог сета, осваја гем без изгубљеног поена - 1:0.

15.00 - Крај четвртог сета. Ђоковић се не предаје, осваја три везане брејк шансе, у гему када је Надал сервирао за сет. Шпанац успева да се извуче и стигне до изједначења. Потом Шпанац везује још два поена и осваја гем и сет - 6:3.

14.54 - На сервис Новака, Надал користи другу брејк шансу и поново има брејк предности - 3:5.

14.44 - Још један лаган гем за нашег тенисера - 3:3.

14.39 - На сервис противника Ђоковић осваја две везане брејк шансе. користи прву и враћа брејк - 2:3.

14.35 - Новак одбовара истом мером, 1:3.

14.33 - Надал осваја гем без изгубљеног поена - 0:3.

14.29 - Сада Надал прети на сервис Ђоковића, 0:30, потом стиже и до две везане брејк прилике. Користи прву, 0:2.

14.25 - Настављена је велика борба, Новак је одмах запретио и стигао до прве брејк шансе. Одличним сервисом Надал успева да се одбрани. Уследила су још два изједначења након предности за противника. Потом наш тенисер осваја другу брејк прилику, али и она одлази у неповрат, изједначење број пет. Ново изједначење после предности за Шпанца. Потом Рафа везује још два поена и осваја гем - 0:1.  

14.10 - Настављен је меч, четврти сет сервисом је отворио Рафаел Надал. 

14.03 - Играчи су на терену, након загревања очекујемо наставак меча.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара