Новак бољи од Едмунда за осмину финала Вимблдона

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Британца Кајла Едмунда са 3:1 по сетовима (4:6, 6:3, 6:2, 6:4) и пласирао се у осмину финала Вимблдона. Противник у наредном мечу биче му Карен Качанов.

Ђоковић је успео да савлада 17. тенисера света након скоро три сата игре и то након преокрета, пошто је први сет припао Британцу резултатом 6:4.

Ипак већ у другом сету знатно је подигао ниво игре српски тенисер, дошао до брејка у право време, потом потврдио брејк и изједначио на 1:1.

Освајање другог сета знатно је олакшало даљи ток меча Ђоковићу, који је успео два пута да дође до брејка и убедљиво са 6:2 освоји трећи сет и поведе са 2:1.

Четврти сет донео је доста нервозе на обе стране, Новак је емотивно доживљавао сваки поен, поготово након што је у неколико наврата противник имао среће, али и помоћ судијских одлука.

Ђоковић је ипак доказао неоспорни квалитет и додао гас до краја сусрета, дошао до брејка у деветом гему сета, да би у десетом одлично сервирао и ас ударцем завршио меч.

Наредни противник Ђоковића у осмини финала биће руски тенисер Карен Качанов.

Овако је протекао меч: 

21.03 – Крај меча, победа Новака Ђоковића над Едмундом од 3:1 у сетовима (4:6, 6:3, 6:2, 6:4).

21.00 – Брејк Новака у деветом гему четвртог сета. Српски тенисер води са 5:4 и сервираће за победу у шеснаестини финала.

20.50 – Без брејка у четвртом сету, резултат је 4:3 за Британца. Невероватна сцена догодила се када је Новак на две брејк лопте послао одличан дропшот, лоптица је два пута ударила у подлогу, након чега ју је Едмонд послао у поље Ђоковића и то у аут. Судија није видео ниједну од две ситуације, па је поен припао Британцу, који на крају осваја сервис гем.

20.20 – Ђоковић осваја трећи сет са убедљивих 6:2 и у сетовима води са 2:1.

20.17 – Други брејк Ђоковића у трећем сету, у којем има предност од 5:2, Едмунд сервира за опстанак у овом делу игре.

19.54 – Српски тенисер потврдио је брејк освојивши сервис гем, предност у корист Ђоковића у трећем сету износи 2:0.

19.50 – Новак брејком почиње трећи сет. 

19.41 – Ђоковић осваја други сет резултатом 6:3.

19.37 – Први брејк Ђоковића на мечу, који ће сервирати за освајање првог сета.

19.02 – Први гем другог сета припада Ђоковићу, који је сигурно сервирао.

18.58 – Едмунд осваја први сет резултатом 6:4. 

18.52 – Смањује Новак на 4:5, Едмунд сервира за освајање првог сета.

18.50 – Дугачак гем који припада Едмунду који води са 5:3. Британац је потврдио брејк, па ће Ђоковић сервирати за опстанак у првом сету.

18.40 – Велика борба на Новаков сервис у седмом гему после три спасеме брејк лопте, наш тенисер није успео да се извуче и противник стиже до брејка 3:4.

18.30 – Оба тенисера освајају своје сервисе - 3:3.

18.15 – На сервис Едмунда Новак осваја две везане брејк шансе, не користи их. Потом противник везује још два поена и осваја гем - 1:1.

18.10 – Новак лагано осваја уводни гем 1:0.

18.08 – Почео је меч ...

18.00 – Меч ће сервисом отворити Новак Ђоковић.

17.50 – Завршен је меч Кербер - Осака 2:0 (6:2, 6:4). Очекујемо да се на Централном терену ускоро појаве Ђоковић и Едмунд.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво