Рафаел Надал, краљ римске шљаке

Шпански тенисер Рафаел Надал победник је Мастерса у Риму пошто је у финалном мечу савладао Немца Александра Зверева са 2:1 (6:1, 1:6, 6:3). Шпанцу је ово осма титула на римској шљаци.

Надал је до титуле дошао после два сата и шест минута игре, али и више прекида због кише.

Шпанцу је освојио свој осми трофеј на турниру у Риму, а 78. титулу у каријери.

Финални дуел био је пун преокрета, а Зверев је пропустио велику прилику да одбрани титулу коју је у Риму прошле године освојио победивши Ђоковића.

Након лако изгубљеног првог сета, Зверев је у другом узвратио истом мером и "краљ шљаке" је успео да избегне пораз са нулом тек у свом последњем сервис гему.

На почетку одлучујућег сета двадесетједногодишњи немачки тенисер је направио брејк, који је чувао до вођства од 3:1, а онда је меч морао да буде прекинут због пуљска и утисак је да је педесетоминутна пауза спасила Надала.

По повратку на терен Зверев је потпуно изгубио фокус и ређао је грешку за грешком, док је Надал заиграо као препорођен и вема лако и брзо добио је пет гемова и освојио титулу.

Титулу женској конкуренцији одбранила је Елина Свитолина, која је у финалу женског сингла победила прву тенисерку света Симону Халеп.

Мастерс у Риму играо се за наградни фонд од 4.872.105 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво