Типсаревић у осмини финала Вимблдона

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у осмину финала трећег Грен слем турнира у сезони, који се игра у Вимблдону, пошто је победио 25. носиоца Руса Дмитрија Турсунова са 7:6 (7:1), 7:6 (7:3), 6:3.

За пласман међу осам најбољих на напознатијем светском турниру Типсаревић ће се борити са Немцем Рајнером Шитлером, који заузима 94. позицију на АТП листи.

До нове победе Типсаревић је дошао после велике борбе која је трајала два часа и 22 минута, а одлучујући поен српски тенисер освојио је асом.

Типсаревић и Турсунов су током меча били веома нервозни, а 24. годишњи Београђанин, поново, као и на мечу против Американца Ендија Родика, противнику није дозволио да му одузме сервис.

У читавом мечу тенисери су само једном направили брејк, а то је пошло за руком Типсаревићу, који је код резултата 1:0 у трећем сету, противнику одузео сервис. Српски тенисер је, потом, рутински сачувао ту предност и заслужено изборио пласман у осмину финала.

Посебно добро и концентрисано српски репрезентативац играо је у тај брековима првог и другог сета, када Турсунов није могао да пронађе одговор за његове ударце.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво