Ђоковић преко Басилашвилија до осмине финала

Ђоковић – Басилашвили 2:0 (6:4, 6:2). Новак Ђоковић је у осмини финала Мастерса у Риму. Савладан је Грузин Николас Басилашвили. Наредни ривал нашег тенисера је Шпанац Алберто Рамос Вињолас.

Новак је оправдао улогу фаворита у овом дуелу. Противник је пружио снажан отпор, нарочито у првом сету, међутим, није искористио своје шансе. Ђоковићу је то пошло за руком, и стигао је до заслуженог тријумфа.

Наш тенисер је добро ушао у меч, на прва три сервиса није дозволио противнику да освоји поен. Потом је у седмом гему пропустио две везане брејк шансе. Можда је одлучујући био је наредни сервис-гем нашег аса, када је противник напао, пропустио је Грузин четири брејк шансе, и Новак је успео да се одбрани. У десетом гему наш тенисер је успео да искористи прву сет-лопту на сервис Басилашвилија и освојио први сет са 6:4.

На старту другог сета, након освојеног свог сервис-гема, Новак са нулом добија и противников. Басилашвили је покушао да се врати у меч, али наш тенисер је одбијао све нападе противника. Ђоковић рутински приводи сет и меч крају и, уз још један брејк у последњем гему, осваја други сет са 6:2.

Ток меча:

16.22 – На сервис противника, Новак осваја прву меч-лопту. Двострука сервис грешка и Ђоковић осваја сет и меч, 6:2 у другом сету.

16.19 – Наставља се игра гем за гем – 5:2.

16.12 – Уследио је мирнији период меча у коме су оба тенисера освајала своје сервисе-гемове – 4:1.

16.00 – Новак користи пад у игри противника и без изгубљеног поена осваја сервис-гем Басилашвилија – 2:0.

15.58 – Уз проблеме, Ђоковић осваја уводни гем другог сета – 1:0.

15.49У наредном гему на сервис противника Новак осваја сет-лопту, 30:40, користи је за 6:4 у првом сету.

15.44 – Новак сигуран у следећем гему – 5:4.

15.42 – Противник лако осваја свој сервис-гем – 4:4.

15.38 – У наредном гему запретио је Грузин, 15:30. Наш тенисер успева да преокрене, међутим, Басилашвили успева да освоји прву брејк шансу, а после изједначења и другу. Новак поново преокреће, али пропушта нову гем-лопту, а потом дозвољава противнику да освоји и трећу шансу за брејк. Уследило је ново изједначење, а затим и четврта брејк лопта и још једно изједначење. Новак успева да сачува сервис – 4:3.  

15.25 – Ђоковић покушава да одузме сервис-гем противнику, осваја две везане брејк шансе. Међутим, противник успева да преокрене и освоји гем – 3:3.

15.20 – Грузин поново не осваја ниједан поен када Новак сервира – 3:2.

15.13 – Наш тенисер осваја и други сервис-гем без изгубљеног поена – 2:1.

15.11 – Противник осваја гем на свој сервис – 1:1.

15.08 – Новак сигуран на старту, осваја уводни гем без изгубљеног поена – 1:0.

15.06 – Почео је меч...

15.00 – Тенисери су изашли на терен, после загревања очекујемо почетак меча. Први ће сервирати Новак Ђоковић.

14.50 – Гркиња Марија Сакари савладала је Чехињу Каролину Плишкову са 2:1 (3:6, 6:3, 7:5). Ускоро очекујемо да се на терену појаве Ђоковић и Басилашвили.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво