АТП листа: Ђоковић и Крајиновић "скочили", пад Типсаревића

Српски тенисери Новак Ђоковић и Филип Крајиновић напредовали за по једну позицију и сада се налазе на 12, односно 26. месту на најновијој АТП листи.

Ђоковић је на Мастерсу у Монте Карлу наговестио повратак у форму, везао је два тријумфа (Душан Лајовић, Борна Ћорић) и испао од Доминика Тима у трећем колу, али се и приближио повратку међу најбољих десет тенисера света.

Од осталих српских тенисера, Виктор Троицки је назадовао за један корак и тренутно је 71. на свету, Лајовић је за два скочио на 91, Ласло Ђере је 102, док је огроман пад забележио Јанко Типсаревић од чак 55 позиција на 208.

На врху је и даље Рафаел Надал након 11. титуле у Кнежевини, где је уједно престигао рекорд Ђоковића по броју мастерс титула (31), а иза су Роџер Федерер, на трећем месту Александер Зверев сменио је Марина Чилића...

Поредак најбољих десет:

1. (1) Рафаел Надал (шпанија) 8.770 бодова
2. (2) Роџер Федерер (швајцарска) 8.670
3. (4) Александер Зверев (Немачка) 5.195
4. (3) Марин Чилић (Хрватска) 4.985
5. (5) Григор Димитров (Бугарска) 4.950
6. (6) Хуан Мартин дел Потро (Аргентина) 4.470
7. (7) Доминик Тим (Аустрија) 3.755
8. (8) Кевин Андерсон (Јужна Африка) 3.390
9. (9) Џон Изнер (САД) 3.125
10. (10) Давид Гофан (Белгија) 2.930...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво