Ђоковић: Прво место врло достижно

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да верује како би наредне сезоне могао да дође до првог места на светској АТП ранг-листи, односно да је оно врло достижно.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који је сезону започео победом на Отвореном првенству Аустралије и окончао титулом на Мастерсу у Шангају, изјавио је да је Србија поново на тениској мапи света захваљујући резултатима наших играча и добијању организације првог АТП тунрира у Београду.

"Драго ми је што сам поново у Србији са својим народом који ме је подржавао током целе протекле сезоне. Истовремено, захвалан сам градоначелнику Београда Драгану Ђиласу и председнику Србије Борису Тадићу на помоћи у органузацији АТП турнира", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре у градској Скупштини.

Ђоковић је истакао да треба да буде концетрисан на тренинге и да размишља само о сваком наредном мечу.

"Прво место на АТП листи је увек циљ и по мени је сада врло достижно. Довољно сам квалитетан да дођем до њега, али не смем превише да се обазирем на тај циљ, не смем да заборавим приоритете", казао је Ђоковић.

"Морам да будем концетрисан на оне мале ствари које треба урадити да бисте дошли до циља. Перфекциониста сам и увек тежим бољем. Охрабрује ме што имам простора за напредак. Имам и високе амбиције, али пре свега желим да наставим континуитет добрих игара и резултата, пре свега на значајнијим турнирима", додао је трећи тенисер света.

Ђоковић за другим тенисером света Роџером Федерером тренутно заостаје свега 10 бодова. Водећи Рафаел Надал има скоро хиљаду и по бодова више, али и Ђоковић има убедљиву предност над тренутно најближим пратиоцем Ендијем Марејом.

"Морам бити свестан да испред себе имам двојицу тенисера који су међу најбољима у историји спорта, а никако не треба заборавити Мареја и Жоа Вилфрида Тсонгу, који је прошле сезоне имао много проблема са повредама", оценио је Ђоковић.

Српски тенисер је ове године на Отвореном првенству Аустралије освојио прву гренд слем титулу, био је најбољи и на турнирима Мастерс серије у Индијен Велсу и Риму, а сезону је завршио победом на Мастерс купу.

"Како сам почео сезону, верујем да су сви мислили да ћу годину завршити на првом месту АТП листе, али то се није десило. Притисак је сада већи, у Мелбурну ћу бранити гренд слем титулу, што ће бити потпуно ново искуство", казао је 21-годишњи Београђанин.

Ђоковића нису обесхрабрили неуспеси, пре свега елиминација у другом колу Вимблдона, а потом и лошији резултати у последњих шест месеци сезоне, не рачунајући Мастерс куп.

"Неуспех на Вимблдону ми је тешко пао, јер је то мој омиљени гренд слем. После сам имао тај кризни период, који свако мора да прође да би очврснуо...Сада ми предстоје дуге припреме, које су круцијалне за наставак сезоне", рекао је Ђоковић.

Трећи тенисер света ће наредне године предводити и репрезентацију Србије, која ће у првом колу Светске групе Дејвис купа у марту гостовати актуелном шампиону Шпанији.

"Изненадио сам се када сам видео да су Шпанци без повређеног Надала победили Аргентину и освојили Дејвис куп. Показали су да су и без њега озбиљна екипа, која  није више опасна само на шљаци. Нећемо се, ипак, предати, јер имамо младу екипу са пуно потенцијала. Свакоме можемо да се супротставимо", оценио је Ђоковић.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи