Ђоковић надиграо Лајовића у српском дуелу Монте Карла

Ђоковић – Лајовић 2:0 (6:0, 6:1). Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победом је стартовао на Мастерсу у Монте Карлу пошто је у мечу првог кола савладао саиграча из репрезентације Душана Лајовића са 2:0, за мање од сат времена игре. Новаков ривал у другом колу биће Борна Ћорић.

Ђоковић је победом против Лајовића забележио први тријумф још од 20. јануара, када је савладао Шпанца Алберта Рамоса Вињоласа у осмини финала Аустралијан опена, а онда нанизао три пораза – од Хјеона Чунга, Тара Данијела и Беное Пера.

Ђоковић и Лајовић су се пре овог дуела састали само једном, јануара 2015. године у Дохи, када је Новак такође славио са убедљивих 2:0 (6:2, 6:1).

Некада најбољи тенисер света је одлично одиграо први сет и добио га после 23 минута. Ђоковић је три пута одузимао сервис Лајовићу.

Лајовић је тек на почетку другог сета освојио први гем у мечу након чега је пружио већи отпор Ђоковићу, имао је и четири брејк лопте, али није успео да преокрене резултат.

У другом колу, наш најбољи тенисер ће играти против Хрвата Борне Ћорића.

Турнир у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра.

Ток меча у Монте Карлу: 

16.08 – Крај меча, прва Ђоковићева победа од 20. јануара. Новак је убедљиво славио победу против Душана Лаковића од 6:0, 6:1.

16.00 – Новак потврђује брејк (4:1) и налази се веома близу победе у овом мечу. 

15.54 – Први брејк Ђоковића у другом сету за вођство од 3:1.

15.43 – Оба тенисера сигурна на свој сервис на старту другог сета – 1:1. Лајовић коначно осваја гем!

15.34 – Убедљиво добијен први сет који Новак осваја без изгубљеног гема (6:0) за 23 минута игре.

15.27 – Ђоковић новим брејком стиже до велике предности у првом сету, у ком води са 4:0. Све боља игра бившег броја један како меч одмиче. Лајовић без решења за Новакову игру.

15.19 – Најбољи српски тенисер одузима први сервис Лајовићу за вођство од 2:0. Сигурна и сталожена игра Новака, док, с друге стране, Душан има већ пет неизнуђених грешака.

15.15 – Одличан старт Новака, који сигурном игром отвара меч и добија први гем за вођство од 1:0.

15.13 – Почео меч у Монте Карлу, Ђоковић први на сервису.

15.05 – Српски тенисери Новак Ђоковић и Душан Лајовић загревају се на терену. Ускоро се очекује и почетак меча.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво