Србија домаћин Индији за попуну Светске групе Дејвис купа

Тениска репрезентација Србије састаће се са Индијом у плеј-офу за опстанак у Светској групи Дејвис купа, одлучено је данас жребом у Лондону. Играће се код куће што је сјајна ствар за нашу публику да опет има прилику да уживо гледа врхунски тенис и наше репрезентативце, поручује селектор Зимоњић.

Мечеви су на програму од 14. до 16. септембра ове године, а домаћин је Србија.

Последњих сусрет две селекције одигран је 2014. године у Бангалору у плеј-офу за опстанак у Светској групи, а Србија је тријумфовала 3:2 уз одлучујући поен Филипа Крајиновића.

"Лепо је да ћемо играти код куће. Већ два пута смо имали прилику да играмо против Индије, 2011. у Новом Саду и 2014. у Бангалору, оба пута је било врло неизвесно. Имају можда сада најјачи тим што се тиче сингла, Јуки Бамбри је њихов број 1 и тренутно има најбољи пласман у каријери (105. на АТП листи), такође и Рамкумар Раманатан, мање познати играчи широј јавности, али то су играчи око 100 места на АТП листи што довољно говори о њиховом квалитету. Имају дубл који је увек изузетно јак који чине стандардни репрезентативци - Бопана и Паес, тако да надам се да ћемо ми учествовати у најјачем саставу, да ће сви бити спремни и у том случају мислим да је лепа шанса да се оствари трећа победа над Индијом и да се се обезбеди пласман у Светску групу", рекао је Зимоњић и додао:

"Играће се код куће што је сјајна ствар за нашу публику да опет има прилику да уживо гледа врхунски тенис и наше репрезентативце. Највероватније ћемо играти на шљаци, на подлози која нама највише одговара, а на којој су Индијци најслабији. Треба поменути да су Индијци успели да преокрену меч прошлог викенда против репрезентације Кине у коме су губили 0:2 и на крају дошли до победе 3:2, где је главни, последњи поен освојио Прајнеш Гунесваран кога стварно не познајем. Ради се о играчима који или студирају у Америци или су добри играчи и свакако их не треба потцењивати, али мислим да смо ми фаворити у овом сусрету", закључио је селектор Дејвис куп тима Србије Ненад Зимоњић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво