Олга Даниловић новац од награде ИТФ-а донира болници у Тиршовој

Млада српска тенисерка Олга Даниловић одлучила је да 1.000 долара, односно новац од награде "Храбро срце" коју додељује Међународна тениска федерација за пожртвованост и резултате у ФЕД купу, донира дечјој болници у Тиршовој.

Седамнаестогодишња Олга, ћерка легендарног српског кошаркаша Предрага Даниловића, у фебруару је на дебију за репрезентацију Србије остварила три победе у синглу, међу којима и над 15. тенисерком света Анастасијом Севастовом, и заслужила престижно признање.

Освајањем награде "Храбро срце", која симболизује храброст, посебан квалитет, понос, страст, посвећеност тиму, Даниловићева је од ИТФ-а добила 1.000 долара које ће донирати у хуманитарне сврхе.

"Веома сам почаствована што сам изабрана и што ми је указано признање од стране ИТФ-а за ову награду. Велика је привилегија имати прилику да представљаш своју земљу, да се бориш за своју заставу. Као и у јуниорским данима, када сам играла за младе селекције, тако и сада у најјачем репрезентативном такмичењу дајем максимум на терену, борим се за победу Србије. Тако ће увек и бити", рекла је Даниловићева.

Даниловићева, тренутно са три трофеја у професионалној каријери, признаје да јој награда много значи.

"Новац од награде, који ми уручује ИТФ, донираћу Универзитетској дечјој клиници Тиршова у Београду. Лекари су свакодневно посвећени спасавању живота многе деце у тој болници и надам се да ће мој допринос помоћи у лечењу", закључила је Даниловићева.

Она је трећа српска тенисерка која је добила награду "Храбро срце", после Јелене Јанковић, која је два пута добила награду и Бојане Јовановски.

Јанковићева је први пут 2010. године 3.000 долара донирала УНИЦЕФ-у, а други пут 2012. донирала 10.000 долара Дечијој клиници у Београду, док је Јовановски 2011. године награду од 3.000 долара донирала жртвама цунамија у Јапану. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво