Дел Потро победио Федерера и освојио Индијан Велс

Хуан Мартин Дел Потро савладао је Роџера Федерера у сјајном мечу у Калифорнији (6:4, 6:7, 7:6) и стигао је до титуле на првом америчком Мастерсу у сезони. Швајцарац је тако остао на пет титула у Индијан Велсу (колико их има и Ђоковић), а претрпео је и први пораз у календарској години.

Хуан Мартин Дел Потро је освојио први сет резултатом 6:4, да би се Федерер вратио у меч тријумфом у тај-брејку другог сета (10:8), и то након што је спасао меч лопту.

Аргентинац се, ипак, реванширао најбољем тенисеру света - и то како! Спасао је три меч лопте, узео брејк за 5:5 у одлучујућем сету и меч одвео у тај-брејк. Федерер има изненађујуће слаб скор када игра тај-брејк у финалима турнира (само је славио у једном од седам финала), а то се видело и овога пута, када је био потпуно без концентрације и ритма у пресудним моментима и поенима.

На крају је Дел Потро, који ће сада постати шести тенисер света, однео победу у тај-брејку трећег сета (7:2), чиме је стигао до прве титуле на турнира из серије хиљаду. Ово је, вреди нагласити, тачно педесети пораз Роџера Федерера у мечевима за титулу.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи