Читај ми!

Изненађујућа победа Олге Даниловић, пораз Радановићеве и дубла

Српска тенисерка Олга Даниловић савладала је Летонку Анастасију Севастову са 2:0, по сетовима 6:2,6:4, у борби за пласман у бараж за борбу за улазак у Светску Б групу за 2019. годину. У другом мечу Дејана Радановић није успела да одоли налетима шесте играчице света Јелене Остапенко која је убедљиво добила меч са 2:0, по сетовима 6:2,6:2, и изједначила на 1:1 у дуелу репрезентација Србије и Летоније. Наш дубл није могао да се супротстави искуснијим противницама па су Даниновићева и Маринковићева поражене од Остапенко и Севастове са 2:0 по сетовима 6:1, 6:2. Наше тенисерке нису успеле да се пласирају даље, тако да ће се и наредне године такмичити у Евро-афричкој зони Фед купа.

Млада нада нашег тениса Олга Даниловић приредила је неочекивано изненађење доневши предност у дуелу репрезентација Србије и Летоније.

Даниловићева, која је тренутно на 304 месту светске ранг листе, убедљиво је савладала Летонку Анастасију Севастову која је због пласмана на 15. месту ВТА листе важила за великог фаворита.

За убедљиву победу, у вероватно најважнијем мечу досадашње каријере, Олги Даниловић је требало сат и десет минута игре.

Већ у на старту првог сета наша тенисерка је освојила предност коју је убедљиво сачувала за вођство од 1:0 у сетовима. Севастова је само у другом сету успела да одржи радвоправан отпор до средине сета али у финишу наша тенисерка успева да освоји и сачува брејк за коначних 6:4 и победу у мечу са 2:0 који доноси предност нашој репрезентацији.

После тријумфа над фаворизованом противницом Олга Данилоћ је рекла да драго због победе посебно зато што је за Србију, ми смо земља спорта.

У другом мечу Дејана Радановић није успела да пружи адекватан отпор налетима шесте играчице света Јелене Остапенко која је убедљиво добила меч са 2:0, по сетовима 6:2,6:2, и изједначила на 1:1 у дуелу репрезентација Србије и Летоније.

Актуелној шампионки Ролан Гароса било је довољно сат и пет минута игре да изједначи резултат у дуелу репрезентација и анулира предност коју је Србија освојила сјајном изненађујућом победом Олге Даниловић над Анастасијом Севастовом.

Победник дуела одлучен је у дублу. Олга Даниловић и Бојана Маринковић поражене су од пара Остапенко и Севастова са 2:0 (6:1, 6:2). Наше тенисерке нису успеле да обезбеде место у баражу, тако да ће се и наредне године такмичити у Евро-афричкој зони Фед купа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво