Дејвис куп

Изнер после маратона савладао Лајовића, Американци воде са 2:0

Џон Изнер савладао је Душана Лајовића са 3:2, после више од три сата тениса, па су САД повели против Србије са 2:0, после првог дана борби у првом колу Светске групе Дејвис купа. Претходно је Квери савладао Ђереа са 3:1 у сетовима. У суботу су на програму дуели дублова у Нишу.

21.56 – Изнер осваја пети сет у тај-брејку и после маратона стиже до победе над Лајовићем 3:2.

21.08 – Лајовић осваја четврти сет резултатом 6:3. Овога пута Лајовић је био чврст на свој сервис и дочекао прилику да одузме сервис противника. То се догодило у осмом гему и Дуци још једном себи прави прилику да савлада великог ривала.

20.42 – Изнер осваја трећи сет резултатом 6:3 и води са 2:1 у сетовима. Први је до брејк лопти стигао Лајовић, али их није искористио. Већ у наредном, четвртом гему Изнер прави брејк, који му је био довољан да мирно приведе сет крају.

20.05 – Лајовић осваја други сет у тај-брејку (9:7), после 51 минута игре. Иако је Американац деловао стабилније у другом делу игре, Лајовић стиже до тај-брејка и користи другу сет лопту и остаје у игри за победу у мечу.

19.14 – Изнер добија први сет резултатом 6:4, после 35 минута игре. Само један брејк, направљен у трећем гему, био је довољан Американцу да освоји пви сет у мечу против Лајовића. Изнер је сигуран на свој сервис и не дозвољава српском тенисеру да направи брејк.

18.39 – Почео је дуел између Лајовића и Изнера, први на сервису српски тенисер. 

18.11 – Ускоро очекујемо излазак на терен Душана Лајовића и Џона Изнера.

18.10 –  Крај меча. Квери је освојио први бод за Американце. Трећи сет добио је са 6:4.

17.18 – Квери добија трећи сет са 7:5, после 50 минута игре. Велика борба у трећем сету. Оба тенисера су пропустила своје шансе за брејк. Када се очекивало да и овај сет буде решен у тај-брејку, Американац успева да одузме сервис нашем тенисеру и добије сет.

16.28 – Квери осваја други сет са 6:2, после 30 минута игре. Квери није дао шансу нашем тенисеру у другом сету. Уз два брејка експресно долази до предности од 5:1, а потом рутински приводи сет крају.

15.55 – Српски тенисер осваја први сет са 7:6 после више од 50 минута игре. Ђере је сет решио тај-брејку који је добио са 7:4. Одлична игра нашег тенисера у првом сету. На старту меча је "показао зубе", када је пропустио, касније се испоставлио се једину, брејк шансу на обе стане у првом сету. Ђере је стрпљиво чекао своју шансу и на старту тај-брејка одузео сервис противнику, који је био довољан за освајање првог сета.

15.07 – Почео први меч у Нишу између Ласла Ђереа и Сема Кверија. Американац први на сервису.

14.55 – Интонирањем химни завршена церемонија отварања дуела Србије и САД.

Све мечеве репрезентација Србије и САД у Дејвис купу можете пратити у директним преносима на РТС-у и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи