Федерер: Дугачак дан за мене, али бајка се наставља

Швајцарски тенисер Роџер Федерер окарактерисао је одбрањену титулу на Аустралијан опену као наставак бајке од прошле сезоне и захвалио се свима који су били део овог турнира.

Швајцарски тенисер освојио је Аустралијан опен савладавши у финалу Хрвата Марина Чилића резултатом 3:2 (6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1) после нешто више од три сата игре.

Федереру је ово 20. освојени Грен Слем у каријери чиме је оборио рекорд као једини тенисер којем је то успело, уједно данашњи тријумф му је укупно шести на Аустралијан опену.

"Ово је био дугачак дан. Читавог дана сам размишљао шта ће се догодити. Ово је права бајка која се наставља после сјајне прошле године како за мене тако и за мој тим. Желим да захвалим Марину на сјајном турниру и четитам му што је постао трећи тенисер света, а уверен сам да може још више. Захваљујем се породици, волонтерима по којима се Аустралијан опен издваја , као и гледаоцима широм света" поручио је Федерер приликом доделе призања после победе над Марином Чилићем.

Хрватски тенисер Марин Чилић поручио је да су му претходне две недеље на турниру у Мелбурну биле најбоље у каријери и да се нада ће оне означити почетак успешне године за њега.

"Најбоље две недеље у мојој каријери. Роџер је играо изузетан меч. Желим да се захвалим свом тиму, били су сјајни. Почетак ове године је био тежак, али можда ћемо једног дана сви заједно бити у прилици да подигнемо овај трофеј. Захваљујем се свима који су били део Аустралијан опена. За мене је ово почетак једне феноменалне године".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво