Федерер бољи од Чилића у Мелбурну за 20. гренд слем титулу!

Швајацрски тенисер Роџер Федерер освојио је титулу на Аустралијан опену, пошто је у финалу одиграном у Мелбурну био бољи од хрватског играча Марина Чилића са 3:2 у сетовима (6:2, 6:7, 6:3, 3:6 и 6:1). Швајцарац је у свом седмом финалу стигао до шесте титуле на овом турниру!

Ово је асу из земље сатова и чоколаде укупно 20 гренд слем титула, по чему је убедљиво најбољи у историји белог спорта, а укупно шеста на најмлађем континенту.

Финале "Ози опена" било је добро и квалитетно, где је Федерер диктирао ритам а Чилић се маестрално враћао у меч неколико пута.

Први сет Роџер је освојио лако и убедљиво за свега 26 минута, препустивши Чилићу два гема.

Други део игре донео је знатно равноправнију и неизвеснију борбу, која је резултирала играњем тај-брејка, у којем је спретнији и концентрисанији био Чилић за 1:1.

Међутим, трећи сет поново припада "Федексу", којем је за освајање истог био довољан један брејк у шестом гему - 6:3.

Четврти сет Федерер отвара брејком. И када се на 3:1 чинило да Федерер сигурном путу ка тријумфу, Чилић веже пет поена, осваја сет са 6:3 и уводи меч у пети сет.

И онда Чилић на страту сета одлуке пропушта шансе за брејк, али не и Федерер, који долази до 3:0, касније осваја сет са 6:1, за славље на првом гренд слем турниру у сезони.

Ток меча:

12.40 - Крај петог сета, 6:1 за Федерера, који је тако освојио титулу на Аустралијан опену шести пут у каријери! 

12.35 - Нови брејк за Федерера, који је сада на гем од победе и титуле у Мелбурну - 5:1. 

12.32 - Федерер овога пута не попушта, води 4:1. 

12.21 - Иако је Чилић био близу да направи брејк у првом гему, Федерер се извукао а потом он дошао до првог брејка у петом сету, за 2:0.

12.09 - Почео је сет одлуке... 

12.05 - Изједначење! Чилић осваја четврти сет са 6:3! Хрват је везао пет поена и увео меч у пети, одлучујући сет!

12.02 - Нови брејк за Чилића, који сада сервира за освајање другог сета - 5:3! 

11.50 - Брејк Чилић! Изузетним ударцима и агресвношћу Чилић успева да спречи оно што се чинило као неминовност - 3:3 и потпуна неизвесност у четвртом сету.

11.42 - Федерер сигурном игром граби ка победи, 3:1 у четвртом сету, на сервису Чилић. 

11.32 - Брејк Федерера оидмах на старту четвртог сета. Чилић је у прилично назавидном положају сада - сет минуса и брејк минуса... 

11.28 - Крај трећег сета, Федер поново води - 6:3, за укупних 2:1 у сетовима. Без већих проблема времешни ас привео је "посао" крају, и приближио се новом гренд слем трофеју, од којег га сада дели још један сет. 

11.24 - Први до брејка долази Федерер, који је Чилићу одузео сервис у шестом гему, да би га потом потврдио за вођство од 5:2. 

11.10 - Без пуно узбуђења у прва четири гема трећег сета, 2:2. 

11.00 - Крај другог сета, Чилић га је освојио у тај брејку - 7:6 (7:5), за изједначење у сетовима. Више концентрације и бољу селекцију удараца у финишу сета показао је хрватски играч и продужио финале у Мелбурну на још минимум два сета. 

10.50 - Други сет биће решен у тај-брејку, 6:6. 

10.45 - Пропушта Чилић брејк и сет лопту, што је Федерер казнио и дошао до 5:5 у другом сету. 

10.27 - Знатно боља и изједначенија игра у другом сету, поени трају дуже и нема брејка - 3:3. 

10.05 - Много бољи и агресивнији почетак Чилића у другом сету, али Хрват не успева да направи брејк и поред две прилике које имао - 1:1. 

10.00 - Крај првог сета, добио га је Федерер са 6:2. Стабилизовао се Чилић у финишу освојивши два гема на свој сервис, али сигурност и стопроцентност Федерера у гемовима које је почео са сервис линије је остала. Први сет трајао је свега 26 минута.

09.53 - Коначно поен за хрватског тенисера, тек у петом гему, али Федерер и даље изузетно сигуран на свој сервис - 5:1. 

09.47 - Силовит старт Швајцарца, који игра као у најбољим данима. Већ је 4:0, односно два брејка више за Федерера у првом сету. Чилић у великим проблемима... 

09:35 Почео меч Федерера и Чилића.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи