Читај ми!

Халеп и Вознијацки у финалу за први гренд слем и светски врх

Румунска тенисерка Симона Халеп и Каролина Вознијацки из Данске играће у финалу Аустралијан опена за први грен слем трофеј у каријери. Биће то њихов седми међусобни дуел а одлучиваће не само о титули у Мелбурну, већ и о првом месту на ВТА листи.

Симона Халеп је до финала у Мелбурну дошла после исцрпљујућег меча и победе над Немицом Ангеликом Кербер 6:3, 4:6, 9:7, док је Вознијацки претходно савладала највеће изненађење турнира, Белгијанку Елис Мертенс са 6:3, 7:6 (7:2).

Поред тога што им тријумф у финалу доноси прву грен слем титулу, Халеп и Вознијацки у суботу бориће се и за челну позицију на ВТА листи.

Биће то њихов седми међусобни дуел, а Вознијацки води са 4:2 у победама.

Аустралијан опен игра се за укупни наградни фонд од 43,2 милиона долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи