Ана елиминисана са Вимблдона

Најбоље рангирана тенисерка света Српкиња Ана Ивановић није успела да се пласира у осмину финала гренд слем турнира у Вимблдону пошто је трећем колу изгубила од Кинескиње Ђие Женг са 2:0 у сетовима - 6:1, 6:4 после једног часа и 12 минута игре.

 

Неочекивани тријумф 133. тенисерке са светске листе, која је на Вимблдон дошла захваљујући позиву организатора, апсолутно је заслужен. Надиграла је фаворизовану противницу у свим елементима, па ће у осмини финала укрстити рекете са Мађарицом Агнеш Савај.

Ана Ивановић се у данашњем дуелу једноставно није могла препознати. Није извукла никакве поуке из претходног меча против Францускиње Натали Деши, када се провукла кроз "иглене уши", јер је данас играла још горе, може се рећи катастрофално.

Још на почетку меча је било приметно да код Ане "шкрипе" и сервис, и кретање ,и ударци. Несигурна и сасвим деконцентрисана дозволила је Кинескињи да направи брејк за вођство од 3:1, а када је Ђие Женг поново брејком стигла до 5:1, било је јасно да ће добити сет убедљивим резултатом.

У наставку сусрета Ивановићева је наставила по старом. Ништа јој није полазило за руком, док је мотивисана Ђие Женг просто летела тереном и истовремено прецизним ударцима лако освајала поене. Кинескиња је сензацију наговестила брејком за вођство од 3:2, да би потом својим сервисом дошла до 4:2, а све што је Српкиња успела да уради било је да одржи трачак наде када је смањила вођство противнице на 5:4.

Ђие Женг је, међутим, била неумољива, искористивши већ прву меч лопту при 40:15 у последњем гему, па је на прави начин крунисала сјајну игру током целог меча.

"Ово је заиста изненађење. Волим да играм на трави, али сам прошле године дуго била повређена и нисам знала које су моје тренутне могућности. Трудила сам се да играм најбоље што могу и успела сам. Пресрећна сам након победе над првом тенисерком света", изјавила је Кинескиња после меча.

Ана Ивановић је тако неочекивано заустављена у походу ка другој гренд слем титули. Рана елиминација у Вимблдону ће јој, баш као и Новаку Ђоковићу, сигурно бити велика поука уочи наступа на предстојећим турнирима.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи